Olympiavalmennuskeskus Vuokatti-Ruka (OVK)

 • OVK asiantuntijatoiminnan kehittäminen 1.2.2020 – 30.6.2022 (Kainuun liitto)

  • Sotkamon kunta päätoteuttajana ja Jyväskylän yliopiston liikuntateknologian yksikkö Vuokatista osatoteuttajana.
  • Hankkeen tavoitteena on käynnistää asiantuntijatoiminta-, tutkimus- ja kehitystoiminta sekä luoda asiantuntijatoimintoihin toimintamalli Vuokattiin ja Rukalle. Keskeisessä osassa asiantuntijatoiminnoissa ovat lääkäritoiminnan kehittäminen valinta- ja huippuvaiheessa. Lisäksi tavoitteena on tiedonsiirron sujuvuuden parantaminen tutkimus- ja valmennustoiminnan välille. Jyväskylän yliopiston vastuulla on maajoukkueiden T&K-toiminnassa tarvittavien mitta- ym. muiden laitteiden laite- ja ohjelmistokehitys ja OVK:n vastuulla näiden menetelmien vieminen käytäntöön lumilajeissa.
 • Arvokisahanke 31.5.2022 saakka (Suomen Hiihtoliitto, Suomen Ampumahiihtoliitto, Suomen Olympiakomitea)

  • Hanketta hallinnoi Olympiavalmennuskeskus Vuokatti-Ruka (Sotkamon kunta). Hankkeen tavoitteena kapean suksen suksihuollon kehittäminen kohti arvokisoja suksitestauksen, hiontatoimintojen ja voitelujen avulla. Hankkeessa toteutetaan myös kapean suksen maajoukkueiden valmennuksen poikkilajillista yhteistyötä ja sparrausta mm. korkeanpaikan harjoitteluun liittyen. Lisäksi arvokisahanke on keskeisessä osassa Pekingin Olympialaisten valmistautumisprosessissa.
 • Toimintaympäristön parantaminen, kaksoisuran ja valmentautumisen edellytysten kehittäminen 1.3.2021-31.1.2023 (OKM)

  • Hanke jakaantuu asiantuntijatoimintoihin, osaamisen kehittämiseen sekä koordinointiin ja johtamiseen. Asiantuntijatoiminnot toteutetaan Olympiavalmennuskeskus Vuokatti-Rukan toimintaympäristössä. Keskeisiä toimintoja ovat psyykkinen valmennus, fysioterapia, ravintovalmennus ja fysiikkavalmennus yms. valinta- ja huippuvaiheen urheilijoille. Osaamisen kehittämisen toteuttaa Vuokatin Säätiö ja Jyväskylän yliopiston liikuntateknologian yksikkö Vuokatista. Vuokatin säätiö toteuttaa ja seuravalmennuksen kehittämisprojektia ja liikuntateknologian yksikkö uusiin innovaatioihin ja urheilun datastrategiaan liittyviä projekteja mm. kilpailuanalyysit ja liikeanalyysien toteuttaminen. Koordinointi ja johtaminen kohdentuu Vuokatti-Ruka urheiluakatemian johtamiseen Kajaanissa, Sotkamossa ja Kuusamossa.