Kontinjoen koulu

Kontinjoen koulu sijaitsee noin 30 kilometriä Sotkamosta Kajaaniin päin, keskellä kaunista kainuulaista luontoa. Koulu on yhdistynyt vuonna 1970 kolmesta koulupiiristä ja on toiminut nykyisissä tiloissa vuodesta 1953 asti.

Lukuvuonna 2023-2024 koulussamme on 51 oppilasta kolmessa perusopetusryhmässä. Koulun yhteydestä löytyy esikoulu sekä päiväkoti. Koululla toimii iltapäiväkerho kaikkina arkipäivinä. Kerhotoimintaa järjestetään vuosittain. 

Koulun rauhallinen, metsän ympäröimä sijainti mahdollistaa monipuolisen liikkumisen niin kesällä kuin talvellakin. Koulun läheisyydessä on pari kilometriä pitkä luontopolku, jonka varrelta löytyy tunnelmallinen ja koulunkin suosima kota. Talvisin lähistöllä pidetään auki noin seitsemän kilometrin mittaista latua. Koulun pihapiiristä löytyy urheilukenttä sekä jääkiekkokaukalo. Koulun piha suo mahdollisuuden niin monipuolisiin välituntileikkeihin kuin myös kouluajan ulkopuolella tapahtuvaan liikkumiseen.

Kontinjoen kyläyhteisö koostuu monissa eri elämäntilanteissa elävistä ihmisistä. Koulu on ollut aina kylän keskipiste, jonne kyläläiset kokoontuvat mielellään yhteisiin tilaisuuksiin, harrastamaan ja pelaamaan yhdessä. Kyläyhteisöön kuuluu myös paljon mökkiläisiä.

Sanotaan, että lapsen kasvattamiseen tarvitaan koko kylä. Näin myös koulun henkilökunta yhdessä koko kylän, kotien sekä eri sidosryhmien kanssa pyrkii kasvattamaan lapsista toisiaan kunnioittavia ja yhteisiä sääntöjä noudattavia, oikeudenmukaisuutta arvostavia kansalaisia. Panostamme turvalliseen, kestävän kehityksen mukaiseen ja mahdollisimman kodinomaiseen toimintaympäristöön, johon niin lasten kuin aikuistenkin on hyvä tulla joka päivä.