Salmelan koulu

Salmelan koulu sijaitsee Sotkamon keskustassa kauniin Pirttijärven rannalla. Salmelan koulu on hyvä ja viihtyisä työskentelypaikka sekä lapsille että aikuisille.

Salmelan koulussa on tällä hetkellä yli 300 oppilasta ja lähes 30 opettajaa. Lisäksi koulussa on muuta henkilökuntaa niin, että aikuisia on yhteensä viitisenkymmentä.

Koulussa on yleisopetuksen luokkia ja erityisen tuen pienryhmiä (1-6 lk.) sekä vaativan erityisopetuksen ryhmiä (1-9 lk.).

Sotkamon ensimmäinen kansakoulu aloitti toimintansa 11.9.1882 Hyttilän talossa, joka sijaitsi n. neljä kilometriä kirkonkylältä Kuhmon suuntaan. Paikkaa pidettiin kuitenkin sopimattomana ja uudeksi koulupaikaksi valikoitui kirkon lähistöllä sijaitseva Salmela, jossa koulunkäynti aloitettiin 14.9.1885.

Oppijana Salmelassa

Nykykoulun arkea ovat monialaiset oppimiskokonaisuudet, joissa punaisena lankana kulkevat laaja-alaisen osaamisen taidot. Näitä oppimisen taitoja harjoitellaan ja arvioidaan osana kaikkien oppiaineiden opetusta.

Monialaisessa oppimiskokonaisuuksissa työskentelylle asetetaan tavoitteita ja oppilaiden tulisi olla aktiivisesti mukana valitsemassa ja pohtimassa niitä. Opettaja ei siis yksin päätä, mitä oppimiskokonaisuudessa on tarkoitus oppia.

Sotkamossa päätetään vuosittain peruskoulujen yhteinen teema, jonka pohjalta jokainen koulu suunnittelee oman tapansa toteuttaa monialaisia kokonaisuuksia.

Tämän linkin kautta pääset Oppijana Salmelassa -sivustolle, josta pääset kurkkaamaan Salmelan koulun arkea ja juhlaa sekä monialaisia oppimiskokonaisuuksia lapsen ja koulun henkilökunnan silmin.