Usein kysyttyjä kysymyksiä SotKatista

SotKatin värikkäät istuimet.

Sotkamon paikallisliikenne SotKatti on siirtynyt talviaikatauluihin ja liikuttaa kuntalaisia sekä matkailijoita sujuvasti Sotkamon ja Vuokatin välillä. Uusi liikennöitsijä jatkaa edelleen hyväksi todettuja käytäntöjä soveltuvin osin. Lisäksi muistuttelemme maksuttomasta matkustamisesta, joka on voimassa sotkamolaisilla lapsilla, nuorilla, eläkeläisillä ja veteraaneilla.

K: Mistä näen SotKatin aikataulut?
V: Sotkamon kunnan verkkosivuilta www.sotkamo.fi/sotkatti tai osoitteesta www.opas.matka.fi. Bussipysäkeiltä löytyy myös printtiversiot aikatauluista. Talviajan aikataulut ovat voimassa 31.5.2024 saakka.

K: Mistä saan nousta SotKatin kyytiin?
V: SotKattiin voi nousta ja jäädä pois aina jokaisella reitin varrella olevalla pysäkillä.

K: Kuka saa kulkea maksuttomasti SotKatilla?
V: Sotkamolaiset a. perusopetuksessa olevat ja sitä nuoremmat lapsilla nuoret, b. sotkamolaiset toisen asteen opiskelijat sekä Sotkamon lukion opiskelijat, c. sotkamolaiset eläkeläiset ja d. veteraanit.
Todistaakseen maksuttoman kuljetusoikeuden tulee heidän hankkia Walttikortti, joko kunnan virastotalon infosta tai omalta koululta.

K: Mistä saan Waltti-kortin?
V: Voit hankkia matkakortin suoraan Waltin nettikaupasta tai Sotkamon kunnan virastotalon infosta. Peruskoululaiset saavat Walttikortin omalta koululta.  

K: Miten voin maksaa kyytini SotKatissa?
V: Bussissa voi maksaa Waltti-kortilla, mobiililipulla, pankkikortilla tai käteisellä.

K: Saako Rekku-koira tulla SotKattiin?
V: Noudatamme Linja-autoliiton suosituksia eläinten kuljetuksesta, jonka mukaan tavallisia ja vaarattomia lemmikkejä voidaan kuljettaa bussissa saattajan vastuulla.

K: Nykyiseen SotKattiin pääsee näppärästi esim. lastenrattailla, mutta en löytänyt turvavöitä bussista?
V: Matalalattiabussi on kaupunkiliikenteeseen suunniteltu linja-auto, jota ei koske vaatimus turvavöistä. Sotkatti edustaa paikallisliikenteellään juuri tuota kaupunkimaiseen ympäristöön suunniteltua bussikalustoa. Toisin kuin tavallisissa pitkän matkan busseissa, kaupunkiliikenteen busseissa matkustajalla on oikeus myös seisoa matkansa aikana.