Sotkamo 375 vuotta -novellikirjoituskilpailu

Sotkamon kunta julkistaa kaikille avoimen novellikirjoituskilpailun pitäjän täyttäessä 375 vuotta. Novellien tulee sijoittua Sotkamoon tai liittyä Sotkamoon tai sotkamolaisuuteen. Valitut novellit julkaistaan Sotkamon kunnan kustantamassa novellikokoelmassa, joka ilmestyy Sotkamossa järjestettävillä Kainuun kirjamessuilla 11.–13.11.2022.

Novellikirjoituskilpailun säännöt

Sotkamo-aiheinen novellikirjoituskilpailu on valtakunnallinen ja kaikille avoin kirjoituskilpailu. Kilpailuun voi osallistua maksimissaan 8 000 sanan pituisella novellilla. Novellien tulee olla alkuperäisiä, aiemmin julkaisemattomia sekä suomenkielisiä. Novellit lukee raati, jonka puheenjohtajana toimii viestintäyrittäjä Jan Erola.

Raadin valitsemat novellit julkaistaan Sotkamon kunnan kustantamassa novellikokoelmassa, joka julkaistaan Sotkamossa 11.–13.11.2022 järjestettävillä Kainuun kirjamessuilla. Novellikokoelmassa on lisäksi ammattikirjoittajien Sotkamo-aiheisia, ennen julkaisemattomia novelleja.

Novellikirjoituskilpailun pääpalkintona on 1 000 euroa. Raati voi harkintansa mukaan jakaa myös pienempiä palkintoja sekä kunniamainintoja.

Novellikirjoituskilpailun säännöt

1. Kilpailun pääpalkinto on 1 000 euroa. Raati voi harkintansa mukaan jakaa myös pienempiä palkintoja sekä kunniamainintoja kirjapalkinnoin. Pääpalkinto ei ole verovapaa.

2. Raadin valitsemat novellit kootaan Sotkamon kunnan kustantamaan teokseen, joka julkaistaan Kainuun kirjamessuilla Sotkamossa 11.–13.11.2022.

3. Novellien maksimipituus on 8 000 sanaa. Samaan kokonaisuuteen kuuluvat liuskat on numeroitava. Novellilla tulee olla nimi. Käsin kirjoitettuja novelleja ei hyväksytä. Sama kirjoittaja voi osallistua kilpailuun vain yhdellä novellilla.

4. Novellien tulee joko sijoittua Sotkamoon tai niiden tulee liittyä Sotkamoon tai sotkamolaisuuteen.

5. Raati lukee kilpailuun lähetetyt novellit ja valitsee niistä voittajanovellin ja muut novellit julkaistavaan kokoelmaan. Lisäksi raati päättää mahdollisista pienemmistä voitoista sekä kunniamaininnoista.

6. Kilpailuaika on käynnissä ja päättyy 31.5.2022. Kaiken materiaalin tulee olla perillä määräaikaan mennessä.

7. Novellit lähetetään sähköpostitse Sotkamon kuntaan osoitteeseen sotkamo375novelli@sotkamo.fi. Sähköpostissa tulee olla kirjoittajan nimi, osoite, sähköposti ja puhelinnumero. Vaihtoehtoisesti novellin voi tuoda tai postittaa kirjekuoressa Sotkamon kuntaan (Markkinatie 1, 88600 Sotkamo) A4-arkeille, yhdelle puolelle tulostettuna. Tällöin kirjekuoressa on oltava mukana muistitikku, josta novelli on sähköisesti ladattavissa. Sähköpostiin tai mahdolliseen kirjekuoreen aiheeksi merkintä ´Novelli 375´.

Lisätietoja:
Kulttuurituottaja
Marko Karvonen
marko.karvonen@sotkamo.fi
0440895033