Ajatuksia Ismo Innostava Sotkamo- hankkeessa mukanaolosta

Tammikuussa 2021 käynnistyi  Kevan myöntämällä 25 000€:n rahalla työelämää kehittävä hanke Sotkamon kunnassa. Olin iloinen saadessani kutsun ohjausryhmään luottamushenkilöiden edustajana. Arki-innovatiivisuudella itseohjautuvuutta Sotkamoon hanke nimettiin ensimmäisessä lähitapaamisessa Ismo Innostava Sotkamo hankkeeksi.  Hanketta oli tietysti suunniteltu jo pidempään kehittämisrahan hakuvaiheessa ja Kevan myönteisen päätöksen jälkeen Sotkamon vastuuhenkilöiden johtoryhmän jäsenen Merja Ojalammen ja Heidi Hanhelan ja Valmennustrio Oy:n Virpi Ilmakankaan ja Jenni Harjun toimesta. Muita ohjausryhmän jäseniä ovat Johanna Kaikkonen henkilöstön edustajana ja johtoryhmän jäsenet kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen ja tekninen johtaja Harri Helenius.

Työhyvinvoinnin parantamiseen ja esimiestyön kehittämiseen ei koskaan panosteta liikaa. Minua ilahdutti ensitapaamisessa hyvin positiivinen ilmapiiri. Valmentajat sanoivatkin tunteneensa tekemisen meininkiä taloon tullessaan. Sen kuulemma aistii helposti. Mehän Sotkamossa toimimme rohkeasti yhteistyössä uusia tapoja kokeillen ja epäonnistumisen hyväksyen.

Kevään aikana on kyselty henkilöstön mielipidettä toiminnasta ja kehittämistarpeista. Tavoitteena on ollut myös tunnistaa lähiesimiehen toiminnan tilanne, vahvuudet, kehittämiskohteet ja lisätä henkilöstön vaikuttamismahdollisuuksia. Kunnan johtamisesta on myös kysytty. Tuloksia on käyty läpi erilaisissa työryhmissä, palavereissa, työpajoissa ja kahdenkeskisissä keskusteluissa. On  tehty videoita, uskallettu tuoda esille omia mielipiteitä toiminnan kehittämiseksi ja on mietitty mitä minä itse voin tehdä työhyvinvoinnin parantamiseksi. Omat jaksamisen rajat tunnistetaan ja uskalletaan tuoda ne esille. Esimiehen tuki rinnalla kulkijana, motivoijana, rohkaisijana ja tukijana on äärimmäisen tärkeä.

Mielestäni olisi kiinnostavaa tietää jossakin vaiheessa laajemminkin henkilöstön kokemuksia hankkeessa mukanaolosta. Johtoryhmän, Heidin ja valmentajien kertoman perusteella voi olla luottamushenkilönä  ylpeä Sotkamon kunnan henkilökunnasta.

Hyvää ja rentouttavaa kesää kaikille.

Terveisin Marja-Leena Korhonen