Kuvituskuva.

Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi Sotkamossa lähes 900 joulukorttia ikäihmisille

Sotkamon kunta osallistui jälleen Joulupostia ikäihmisille -kampanjaan. Sotkamossa kuntalaisten lisäksi kampanjan toteutuksessa mukana olivat mm. Hyvän Mielen Kulma ja Turinatupa, kansalaisopisto, kirjasto ja nuorisotoimi.
Joulupostia ikäihmisille -kampanja kokosi kuntalaisten joulumieltä tällä kertaa huikeat 900 joulukortin verran. Joulukorttien jakaminen toteutetaan Kainuun soten ikäihmisten kotihoidon kautta sotkamolaisille senioreille ennen joulua. Kampanjan myötä joulumieltä jakavat niin korttien tekijät kuin kampanjan taustatoteuttajat.

Joulukorttien jakotilaisuus.

Palvelupäällikkö Pirkko Hyvönen on koordinoinut joulukorttien jakoa aiempinakin vuosina ja kertoo, kuinka pienikin ele ilahduttaa ikäihmisen joulussa: ”Sotkamossa olemme jakaneet kortteja ikäihmisten palveluiden asiakkaille tai asukkaille. Kyllä moni herkistyy, kun saa joulukortin kuntalaiselta. Olipa kortti lapsen tai aikuisen tekemä, se on kuitenkin aina tehty ikääntyneitä lämmöllä ajatellen ja haluttu antaa juuri heille. Hienoa, että näistä riittää kortti myös omaishoitajille!”

Sotkamon kunnan hyvinvointikoordinaattori Kukka-Maaria Pyykönen ilahtui suuresta kampanjan aikana kerätystä korttimäärästä: ”Yhdessä kunnan toimijoiden kanssa olemme koonneet kampanjan toimijat yhteen ja kannustaneet kuntalaisia korttien kautta ilahduttamaan ikäihmisiä. Kortteja ovat tehneet niin lapset ja nuoret kuin aikuiset ja seniorit. Korttipajoja on ollut osana tilaisuuksia ja tapahtumia. Erityisesti mieltä lämmittää se, että Sotkamossa välitetään ja rakennetaan yhteisöllisyyttä.”

Kainuun soten ikäihmisten palvelut Sotkamossa ja Sotkamon kunta kiittävät kaikkia korttikampanjaan osallistuneita järjestöjä, kampanjan osaksi toimintaansa omaksi ottaneita ja erityisesti niitä, jotka ovat halunneet jakaa lämmintä joulumieltä Sotkamon ikäihmisille joulukortteja tehden.