Vauvarahan hakijoita.

Juhlavuoden Vauvaraha 2022

Sotkamon kunta maksaa Sotkamon 375-vauvarahan jokaiselle vuonna 2022 syntyvälle sotkamolaiselle vauvalle. Vauvarahan suuruus on 375 euroa.

Sotkamon juhlavuoden kunniaksi jaetaan sotkamolaisille vauvoille juhlavuoden vauvaraha. Vauvarahan suunnittelu käynnistyi valtuustoaloitteesta 21.6.2022. Aloitteessa viitataan UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -toimintamalliin, jota Sotkamon kunta on sitoutunut noudattamaan. Nyt jaettava vauvaraha juhlistaa niin Sotkamon 375-juhlavuonna syntyneitä vauvoja, mutta kuvastaa myös Sotkamon kunnan uudessa kuntastrategissa mainittua arvoa lapsiystävällisyys.

Vauvarahan määrä on 375€/lapsi. Vauvan ja hänen huoltajan tulee olla Sotkamossa kirjoilla vuoden lopussa. Jos perheeseen on syntynyt useampi vauva kerralla, etuus maksetaan jokaisesta lapsesta erikseen. Vauvarahaa voidaan hakea 8.1.2023 asti. Vauvaraha on saajalleen tuloverolain mukaista verotettavaa tuloa, jonka ilmoittamisesta verottajalle vastaa vauvarahan hakija.

Juhlavuoden vauvarahaa voi hakea sähköisellä lomakkeella, joka löytyy Sotkamon verkkosivuilta Vauvaraha 2022. Vaihtoehtoisesti paperisen hakemuksen voi täyttää ja palauttaa virastotalon asiakaspalvelupisteellä. Paperinen lomake on myös tulostettavissa verkkosivuilta.

Yksi vauvarahaa hakevista perheistä on 7 kuukauden ikäisen Eino Moilasen vanhemmat Tiina ja Mikko Moilanen. Tiina kertoo vauvarahan olevan kaunis ja merkittävä ele Sotkamon kunnalta muistaa kuntaan syntyneitä vauvoja. Vanhemmat iloitsevat lapsiystävällisyyden monista konkreettisista asioista Sotkamossa: ”Meille on Sotkamo ihan paras paikka asua. Lapsiperheille on monenlaista tekemistä ja palveluita. Nyt meitä pikkulapsiperheitä vielä muistetaan rahallisesti mukavalla summalla, niin ei voi kuin olla ylpeä kotipaikkakunnastaan.”

Kuvassa vasemmalla Joni Niskanen sylissään 4 viikon ikäinen poikavauvansa. Yhdessä Moilasen perheen kanssa he olivat mukana Sotkamon kunnanvaltuuston vauvaraha-käsittelyssä. Samassa Sotkamon kunta muisti juhlavuoden vauvoja pienellä muistamisella.

Vauvarahan hakemisesta lisää verkkosivuiltamme Vauvaraha 2022.

Lisätietoja vauvarahan hakemisesta
Päivi Huotari
toimistopäällikkö
paivi.huotari@sotkamo.fi
044 750 2212