Tyttö tanssii tanssiesityksessä.

Kainuun KulttuuriGaala Sotkamossa

Kainuun ensimmäinen KulttuuriGaala järjestetään perjantaina 1.12.2023 kello 18 alkaen Sotkamon Katinkullassa. Kuntien kulttuuritoimet ovat yhteistyössä Kulttuuri-Kainuu -hankkeen kanssa kuluneen kevään ja syksyn aikana valmistelleet ja vieneet eteenpäin ajatusta vuosittain toteutuvasta ja Kainuun kunnissa vuorovuosin kiertävästä kulttuurigaalasta.

KulttuuriGaalan tavoitteena on juhlia kainuulaista kulttuuria ja nostaa esille taiteen ja kulttuurin vuoden kohokohtia. Gaalassa palkitaan kulttuurin ja taiteen kentällä kuluneena vuonna sävähdyttäneitä taiteen ja kulttuurin ammattilaisia sekä toteutettuja sisältöjä. Palkintokategoriat ovat seuraavat: kulttuurin tulevaisuus, kulttuuripersoona, kulttuurin hyvinvointi ja kulttuuriteko. Lisäksi voidaan vuosittain jakaa palkinto kainuulaisen kulttuurin vienninedistämisestä.

Ehdotukset palkintojen saajista ovat tehneet Kainuun kunnat. Valinnat palkittavista tekee erikseen vuosittain nimettävä raati, johon tänä vuonna kuuluvat näyttelijä Kati Outinen, Taiteen edistämiskeskuksen erityisasiantuntija Katariina Kummala sekä maakuntajohtaja Pentti Malinen.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen Kainuun KulttuuriGaalaan on auki 17.11.2023 saakka. Illalliskortin hinta 60 € ja se maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittaudu KulttuuriGaalaan täältä.

Gaalan pääyhteistyökumppanina toimii Kainuun Osuuspankki.