Kainuun vireä viranhaltija Sotkamon kunnan maaseutupäällikkö Jari Korhonen

Kainuun Vireä Viranhaltija Sotkamon maaseutupäällikkö Jari Korhonen

Kainuun vuoden 2023 Vireäksi Viranhaltijaksi on valittu maaseutupäällikkö Jari Korhonen Sotkamon kunnasta. Korhonen valittiin voittajaksi avoimeen Kainuun Vireä Viranhaltija- kilpailuun tulleiden ehdotusten perusteella.

Palkinto luovutettiin Korhoselle Big Friday-yritystapahtumassa 26. tammikuuta. Kainuun Vireä Viranhaltija palkinto on luovutettu vuosittain jo 40. kertaa Kajaanin Nuorkauppakamarin toimesta.

Jari Korhosta kehutaan erittäin aikaansaavaksi viranhaltijaksi, joka toimii innokkaasti asiakkaitansa eli viljelijöitä palvellen. Hän on ahkera kehittäjä, joka tekee hartianvoimin töitä Kainuulaisten viljelijöiden ja maatalouden hyväksi. Ehdotuksissa nousi esiin erityisesti hänen avuliaisuutensa, yhteistyöhalukkuutensa ja tahtotilansa huolehtia asiat maaliin.

Maaseutupäällikkö Korhonen kommentoi palkintoaan: ”On tainnut paljastua, että tykkään työstäni vireässä ja kehityshakuisessa Sotkamossa. Kehityksen kärjessä omilla strategioillaan kulkevat, osaavat maatalousyrittäjät ovat pitäjän kannustava voimavara. Isot ajurit kuten politiikka, talous ja ilmastonmuutos haastavat ruokaketjua ja etenkin maatalousyrityksiä läpi Euroopan, myös Sotkamossa. Voimakkaassa muutoksessa on häviäjien lisäksi selkeitä voittajia. Viljelijämme ovat tunnistaneet monipuolistuvat mahdollisuudet uudistuvassa kestävässä ruoantuotannossa. Ala tarjoaa tulevaisuudessakin mielenkiintoisia näkymiä menestyvälle yritystoiminnalle. Olen kiitollinen, että olen saanut tehdä työtä kotipitäjässäni tärkeimmällä alalla.”

Kainuun vireä viranhaltija Sotkamon kunnan maaseutupäällikkö Jari Korhonen. Kuvaaja Päivi Huotari
Kuva: Johanna Huotari

Kajaanin Nuorkauppakamari tuo vuosittain esille julkishallinnon työntekijöitä ja heidän saavutuksiaan palkitsemalla yhden Kainuun kuntasektorin ennakkoluulottoman asenteen omaavan työntekijän esimerkillisestä työstä ja toiminnan uudistamisesta. Kainuun Vireää Viranhaltijaa on palkittu vuodesta 1984 alkaen.

Kajaanin Nuorkauppakamarin tarkoituksena on kehittää Kainuuta ja kainuulaisia nuoria aikuisia sekä olla samalla innostava kansainvälinen verkosto. Toiminta pohjautuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin, ja jäsenistö kehittää johtajuustaitojaan koulutuksin ja käytännön toteutuksin. Nuorkauppakamaritoiminta on avointa kaikille alle 40-vuotiaille aktiivisille, itsensä ja yhteisönsä kehittämisestä kiinnostuneille nuorille aikuisille. Kajaanin Nuorkauppakamari on osa kansainvälistä yli 200 000 jäsenen Junior Chamber International -järjestöä. Lisätietoa osoitteessa www.jcikajaani.fi.  

Voittajan yhteystiedot

Yhteystiedot
Kari Huusko
Vireä Viranhaltija Projektipäällikkö
Kajaanin Nuorkauppakamari
Puh. 050 343 5996
karihuusko96@gmail.com

Tanja Ihalainen
Puheenjohtaja
Kajaanin Nuorkauppakamari
Puh. 050 561 6915
tanja.ihalainen@jci.fi