Kaivosvastuun ja kunnan logo.

Kestävän kaivostoiminnan verkoston keskustelutilaisuus tuo kaivokset ja kuntalaiset saman pöydän ääreen Sotkamossa

Kestävän kaivostoiminnan verkosto järjestää syyskuussa 2022 keskustelutilaisuuksien kiertueen Pohjois-Suomessa. Sotkamon tilaisuus järjestetään 22.9. klo 16 kunnanviraston valtuustosalissa.

”Kiertueella tuomme pohjoisen Suomen merkittävimmät kaivosalan toimijat keskustelemaan alueen asukkaiden ja yhteisöjen kanssa. Tänä syksynä keskustelutilaisuudet järjestetään Rovaniemellä, Sodankylässä ja Sotkamossa”, kertoo Kestävän kaivostoiminnan verkoston pääsihteeri Kimmo Collander.

Sotkamon kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen on tyytyväinen tilaisuuden jalkautumisesta Sotkamoon ja näkee vuoropuhelulle tarvetta: ”On tärkeää, että ymmärrämme alueemme kaivostoimijoiden roolin samalla, kun voimme vahvistaa omaa käsitystämme toimialan tämänhetkisestä ja tulevaisuuden näkymistä.”

Sotkamon tilaisuus järjestetään kunnanviraston valtuustosalissa 22.9. klo 16. Kaivoksista mukana ovat Terrafame ja Sotkamo Silver.

Tapahtumia pidetään myös kahdella muulla paikkakunnalla: Rovaniemellä Pilkkeessä 20.9. klo 16.30 ja Sodankylän kunnantalolla 21.9. klo 16.

Rovaniemellä keskusteluun osallistuvat Mawson, Suhanko, Latitude 66 ja Hannukainen. Sodankylässä mukana ovat Kevitsa, Sakatti sekä Ikkari ja Pahtavaara.

Lisätietoja:
Kimmo Collander, p. 050 431 4982

Vuonna 2014 perustettu Kestävän kaivostoiminnan verkosto toimii kaivosalan ja sen sidosryhmien keskustelu- ja yhteistyöfoorumina. Se kehittää työkaluja vastuullisemman ja kestävämmän kaivostoiminnan edistämiseksi sekä eri elinkeinojen välisten synergioiden hyödyntämiseksi ja konfliktien ehkäisemiseksi. Verkoston jäseniä ovat Kaivosteollisuus ry, Teollisuusliitto ry, Suomen Teollisuussijoitus Oy, Suomen Kuntaliitto, Lapin liitto, MTK, Metsähallitus, Metallinjalostajat ry ja Sitra.