Kirjailijavieraat: Marjo Leinonen & Tommi E. Virtanen

Tilaisuus järjestetään kirjaston lehtisalissa maanantaina 11.12.2023 klo 16.30. Vapaa pääsy.

Muusikko Marjo Leinonen ja kirjailija Tommi E. Virtanen kertovat Sotkamon kirjastossa Punaisia päin -kirjan tekemisestä sekä Marjon urasta ja kirjoittamisesta maanantaina 11.12.2023 klo 16.30 alkaen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Omia polkujaan tallanneen rock- ja blueslaulajan matka Kajaanin paperitehtaan varjosta Helsingin rockpiirien originelliksi ääneksi.

Junantuoma stadilainen, duunaritaustainen boheemi taiteilija ja rockelämää täysillä toteuttanut uskonnollinen etsijä. Repivistä ristiriidoista tuli polttoainetta nuorelle Marjo Leinoselle, joka raivasi näyttävästi tiensä 80-luvun suomalaisen rockin kohutuimmaksi ääneksi.

Marjo Leinonen oli originelli kummajainen, joka osasi luovia miehisessä maailmassa ja ansaitsi poikkeuksetta kollegoidensa arvostuksen. Sisällä vellova riittämättömyyden tunne kuitenkin ajoi Leinosen päihdekierteeseen, joka lopulta katkaisi urakehityksen ja meinasi viedä mielenterveydenkin.

2020-luvulla Leinonen on rockin vanhempi valtionainen, jonka äänessä soi elämänkokemus ja tunne. Omaelämäkerrassaan Marjo Leinonen etsii syitä mielensä horjahduksiin ja kuvaa naisen roolin muutoksia 40-vuotisen taiteilijanuransa aikana.

Tilaisuus järjestetään Sotkamon ja Kajaanin yhteistyönä.

Ajankohtaista

Kirjastoauto poissa reiteiltä 20-21.2.

Jäläkiviisas huollossa.

Pysäkkitoiveita kirjastoautolle

Jäläkiviisas toivoo pysäkkitoiveita.

Kirjaston myöhästymisilmoitukset saatavissa sähköisenä

4.3. alkaen ensimmäisen myöhästymisilmoituksen voi saada myös tekstiviestinä tai sähköpostina.

Lukukoira Taikan käynnit kirjastossa peruttu