Harjannostajais vieraita

Kontinjoen päiväkodin harjannostajaiset vietettiin perinteisesti hernekeiton ja kakkukahvien voimalla

Sotkamon Kontinjoelle rakentuvan päiväkodin harjannostajaisia vietettiin tänään perjantaina 26.5. Kutsuvierastilaisuudessa päästiin tutustumaan uuden päiväkodin työmaahan, jonka jälkeen siirryttiin päiväkodin vieressä sijaitsevaan Kontinjoen koulun liikuntasaliin juhlatilaisuuteen.

Paikalla olivat pääurakoitsija RKP Rakennus Kemppainen ja yhteistyökumppaneita, kunnan henkilöstöä ja luottamushenkilöitä.

Ohjelmassa oli muun muassa Kontinjoen esikoululaisten ja tangokuningas Pekka Mikkolan esityksiä, juhlapuheenvuoroja sekä ruokailu. Kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen korosti puheessaan rakentamisprojektin hyvää yhteistyötä ja nykyaikaisen oppimisympäristön merkitystä:

– Sotkamossa on panostettu pitkäjänteisesti laadukkaaseen varhaiskasvatukseen, josta nyt Kontinjoen päiväkodin rakennushanke on yksi hyvä esimerkki muiden kouluihin liittyvien rakennushankkeittemme rinnalla. Samalla, kun varmistamme lapsiväestölle parhaita mahdollisia oppimista tukevia ympäristöjä, vahvistamme myös Sotkamon kunnan sivukylien palvelurakenteita ja elinvoimaisuutta.

Kontinjoen uuden päiväkodin rakennushanke on käynnistynyt varsinaisten rakennustöiden osalta syksyllä 2022. Hankkeessa rakennetaan tilat mm. päiväkodin, esiopetuksen sekä aamu- ja iltapäivätoiminnan tarpeisiin. Lisäksi rakennukseen tulee keittiö- ja ruokailutilat myös koulun käyttöön. Hankkeen laajuus on reilut 900 krsm² ja tilojen on määrä valmistua syyskuun lopussa 2023. Tilaratkaisut tulevat olemaan monikäyttöisiä ja joustavia, joissa voidaan tulevaisuudessa järjestää laadukasta varhaiskasvatusta.

Lisätietoja
rakennuttajainsinööri Perttu Halonen, perttu.halonen@sotkamo.fi, 0401529051
tekninen johtaja Harri Helenius, harri.helenius@sotkamo.fi, 0447502491