Oulu2026 logo.

Kulttuurin elämysoppaat -hanke (Oulu2026)

Oulun kaupungin Kulttuurin elämysoppaat -hanke etsii taiteen, kulttuurin ja matkailun tekijöitä kolmanteen ja kokonaan etänä toteutettavaan valmennukseensa.

Valmennus alkaa 9.8.2022 ja päättyy 3.11.2022 ja mukaan pääsee 25 osallistujaa. Osallistujat pääsevät verkostoitumaan, kehittämään uusia potentiaalisia tulonlähteitä ja löytämään uusia yleisöjä matkailijoista tai vaikkapa hoitolaitosten asukkaista. Valmennukset ovat suunnattu yli 25-vuotiaille Pohjois-Pohjanmaalla, jotka ovat työttömiä, työttömyysuhan alla olevia, vajaatyöllistettyjä tai toistuvaistyöttömiä. Myös työssä käyvät ja yrittäjät voivat osallistua. Valmennukseen voivat myös osallistua muualla asuvat, jos valmennuksessa tehtävä pilotti toteutetaan Pohjois-Pohjanmaalla. Valmennettaville tarjotaan myös mahdollisuus osallistua opintomatkalle Tsekkiin syyskuun lopulla.

Osallistujat luovat hankkeen palvelumuotoiluvalmentajan tuella taide- ja kulttuurielämyksiä matkailijoille tai haavoittuvassa asemassa oleville kohderyhmille. Näitä elämystuotteita pilotoidaan yhteistyössä pohjoispohjalaisten matkailu- tai hyvinvointialojen toimijoiden kuten matkailuyrittäjien tai sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottajien kanssa.

Hakuaika päättyy 29.6.2022.
Lisätietoa valmennuksen sisällöstä ja aikatauluista sekä hakulomake: Kulttuurin elämysoppaat -valmennus, ryhmä 3 (lyyti.fi)

Kysymyksiin vastaa:
Liisa Ronkainen
Projektipäällikkö
Kulttuurin elämysoppaat – uutta työtä kulttuurin ja matkailun risteysalueelle
liisa.ronkainen@ouka.fi
+ 358 40 354 6873

Mikä on Oulu2026? Miten se liittyy Sotkamoon?

Oulu on valittu Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026. Oulun lisäksi mukana on 32 muuta pohjoisen Suomen kuntaa, joista Sotkamo on yksi. Yhteistyöllä halutaan tuoda pohjoiseen lisää kulttuuria ja hyvinvointia, luoda uusia työpaikkoja ja kehittää pohjoista aluettamme.

Oulu2026 – kulttuuria, hyvinvointia ja elinvoimaa

Piirretty kartta Oulu2026-alueesta.