Talvinen kuva Vuokatinvaaralta kohti Nuasjärveä.

Lähes 250 sotkamolaista nuorta sai 100€ hyvinvointinsa tukemiseen

Sotkamon kunta jakaa vuosittain 100 euroa 16-21 -vuotiaiden sotkamolaisten nuorten hyvinvoinnin edistämiseen. Tänä vuonna etuus laajennettiin koskemaan myös alle 21 vuotiaita korkeakouluopiskelijoita.
Etuutta haki ennätykselliset 243 nuorta.

Sotkamon kunnassa lasten ja nuorten hyvinvointiin panostetaan monella tapaa. Nuorten ePassi on ollut käytössä jo vuosia, jonka myötä sotkamolainen 16-20 -vuotias toisen asteen opiskelija on saanut 100€ oman hyvinvoinnin edistämiseen. Etuuden hän on voinut hyödyntää erilaisiin liikunta- ja kulttuuripalveluihin, joissa ePassi on otettu maksuvälineeksi. Tänä vuonna etuus laajennettiin koskemaan myös korkeakouluopiskelijoita. Alle 21 vuotiaat sotkamolaiset kolmannen asteen opiskelijat saivat myös mahdollisuuden hakea saman suuruista etuutta.

Tänä vuonna 100€ arvoinen etuuden sai yhteensä 243 sotkamolaista nuorta. Etuus on suosittu ja sitä haetaan vuosittain aina laajemmalla joukolla. Kunnan panostus etuuden osalta on merkittävä, taloudellinen arvo on liki 25 000€.

”Haluamme tukea ja varmistaa harrastamisen Suomen -mallia ja harrastustakuuta. Meille Sotkamossa on tärkeää, että nuoret kokevat olevansa arvokkaita kuntalaisia, joiden hyvinvointiin me panostamme laaja-alaisesti ja monitahoisesti. Nyt laajennettu ePassi -etuus on hyvä osoitus siitä, että seuraamme kehitystarpeita ja -näkymiä tiiviisti ja pystymme reagoimaan tarvittaessa nopeastikin. Kuntana tämä panostus on tietysti merkittävä, mutta näemme sen olevan sijoitus tulevaisuuteen ja tulevaisuuden Sotkamoon.”, kommentoi kunnanjohtaja Kilpeläinen.

Lisätietoja
kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen, mika.kilpelainen@sotkamo.fi, 0447502111
viestintäasiantuntija Heidi Hanhela, heidi.hanhela@sotkamo.fi, 0447502434