Lapset leikkivät jalkapalloa lumessa.

Lastenoikeuksien viikko Sotkamossa: Lapsiystävällisyys arjen ytimessä

Sotkamon kunta on mukana valtakunnallisessa Lastenoikeuksien viikossa 20-26.11.2023, jossa kampanjoidaan lapsen oikeuksien puolesta. Viikon tavoitteena on korostaa lasten oikeuksien merkitystä ja edistää lapsiystävällistä toimintaa kaikilla yhteiskunnan tasoilla. Sotkamon kunnan liput liehuivat lastenoikeuksien kunniaksi maanantaina 20.11. lastenoikeuksien päivänä.

Sotkamon kunta on mukana Lapsiystävällisen kunnan toimintamallissa ja edistää lasten oikeuksia ja osallisuutta ihan jokapäiväisessä tekemisestä päätöstasolle saakka. Lasten oikeudet näkyvät arjen toiminnoissa meillä keskeisesti lapsiystävällisyyden ollessa yksi Sotkamon kunnan arvoista.

Lastenoikeuksien viikko näkyy Sotkamon kunnan palveluissa monenlaisena tekemisenä, lasten oikeuksia esille nostaen kunnan palveluissa. Tässä muutamia esimerkkejä lastenoikeuksien viikosta Sotkamon kunnan palveluissa.  

Päiväkodit

Päiväkodeissa lasten oikeudet näkyvät lapsiryhmissä monella tapaa keskustelussa ja osana tekemistä. Päiväkodit järjestävät aihepiiriin liittyvää toiminnallista tekemistä, joissa on lasten oikeuksiin liittyviä toiminnallisia pisteitä, kuten retkiä ja näytelmiä. Lapset ovat saaneet vapaasti valita viisi välipalaa lastenoikeuksien viikolle, toteuttaen näin osallistamisen periaatetta.

Päiväkodeissa lapset ovat saaneet vapaasti valita viisi välipalaa lastenoikeuksien viikolle. Toiveiden mukainen välipalatarjonta sisältää muun muassa pulla, ohukaisia, hedelmäkiisseliä, hedelmämixiä ja kinkkupitsaa.

Koulut

Lasten oikeuksien viikko näkyy myös perusopetuksessa. Esimerkiksi Salmelan koulussa tarjoiltiin aamupala koulun oppilaille maanantaina lastenoikeuksien päivänä. Viikon aikana Sotkamon perusopetuksessa lastenoikeuksien teema nousee esille muun muassa välituntipeleissä, joulukorttipajoissa ja rentoutushetkissä.

Tapahtumat

Sotkamon lastenpäivän tapahtumaa vietetään lauantaina 25.11.2023 klo 10-14 Sotkamon lukiolla ja kirjastossa. Sotkamon kunnan vapaa-aikapalvelut järjestävät lastentapahtuman yhteistyössä Kainuun ammattiopiston, Sapsottarien, Kajaani Dancen, Kultturan ja Kuhmon musiikkiopiston kanssa. Iloisessa ja lämminhenkisessä tapahtumassa on tarjolla mm. temppurata, kädentaitoja, lautapelejä, soitinkokeiluja, lukukoira ja lukuvinkkejä, pomppulinna, kasvomaalausta ja tanssituokioita.

Sunnuntaina 26.11.2023 klo 15 esiintyy lasten suursuosikki Kikattava Kakkiainen Sotkamon lukion liikuntasalissa.

Ajankohtaista

Sotkamo juhlisti Lapsiystävällinen kunta -tunnustusta onnistuneella tapahtumalla Superparkissa

Sotkamo juhlisti maanantaina 10.6. UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -tunnustusta kaikille avoimella tapahtumalla SuperPark…

Sotkamo juhlistaa UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -tunnustusta kaikille avoimella tapahtumalla SuperParkissa 10.6.2024

Sotkamon kunta järjestää kaikille avoimen ja maksuttoman tapahtuman SuperParkissa 10. kesäkuuta klo 11-19 juhlistaakseen s…

Sotkamo sai UNICEFin arvostetun Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen

Sotkamon kunnalle on ensimmäisenä Kainuun kuntana myönnetty UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -tunnustus sen tekemästä työs…

Uusin jakso lasten ja nuorten uutisista

Lasten ja nuorten uutiset keskittyvät tällä kertaa Tenetin uuteen kouluun. Toimittajina toimivat Aaret Niskanen, Eetu Pa…