Snowpolis laajentamaan Vuokatin liikuntaekosysteemiä – tavoitteena kasvava teknologia- ja tutkimuskeskus

Vuokatti, yksi Suomen monipuolisimmista ja suosituimmista kotimaan matkailukohteista, on vuosien saatossa kasvanut ainutlaatuiseksi urheilun, koulutuksen, valmennuksen ja liikuntateknologian tutkimuksen keskukseksi. Sotkamon kunnan omistama kehitysyhtiö Snowpolis Oy lähtee kehittämään Vuokatista kansainvälisestikin merkittävää teknologia- ja tuotekehityskeskusta. Erityisesti hyvinvointi- ja liikuntateknologian alan yrityksille Vuokatin olemassa oleva liikuntaekosysteemi pystyy tarjoamaan erinomaiset yhteistyökumppanit sekä tuotekehityksen aikaisen tuen.

Snowpolis Oy:n toimitusjohtajaksi on nimetty Kari Kivistö, joka on aikaisemin toiminut muun muassa Nokian matkapuhelimien innovaatiotoimintojen johtajana Oulussa sekä Oulun yritystakomo Oy:n perustajana ja toimitusjohtajana. Mukanaan Kivistö tuo vahvaa osaamista ja näkemystä ICT-alalta, yrittäjyydestä ja yrityskehitystoiminnan johtamisesta, mistä hänellä on yli 30 vuoden kokemus. ”Visiossamme Vuokatti kasvaa merkittäväksi hyvinvointi- ja liikuntateknologia-alojen toimijoiden tuotekehitys- ja tutkimuskeskukseksi,” kertoo Kivistö. 

Snowpoliksen tavoitteissa korkeakoulutuksen, tutkimuksen ja tuotekehityksen määrä Vuokatissa lisääntyy huomattavasti. ”Haluamme yhdessä Sotkamon kunnan ja alueen muiden toimijoiden kanssa kehittää ja edistää, ei ainoastaan hyvinvointi- ja liikuntateknologia-alan yritysten, vaan koko seutukunnan hyvinvointia, luomalla alueelle uusia työpaikkoja,” maalaa Kivistö. Hyvänä esimerkkinä tästä on Jyväskylän yliopiston Liikuntateknologian yksikkö, joka tekee alueella maailman luokan tutkimustyötä ja tohtorikoulutusta.

”Snowpolis on merkittävä askel kohti Sotkamon ja Vuokatin alueen elinvoiman lisäämistä ja kilpailukyvyn vahvistamista. Kasvun ja kehityksen tavoittelu luovat hyvää pohjaa tulevaisuudelle,” sanoo Sotkamon kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen.

Lisätietoja

Kilpeläinen Mika

Kunnanjohtaja

Kunnan yleisjohtaminen ja elinkeinopolitiikka