Sotkamo – European Town of Sport 2023

Ylpeänä voimme kertoa, että olemme lunastaneet paikkamme ACES EUROPE -perheessä ja Sotkamo on saanut European Town of Sport 2023 -statuksen.

ACES Europen virallisessa ilmoituksessa kerrotaan, että olemme erinomainen esimerkki siitä, kuinka urheilu on meillä elementti terveyden edistämisessä, kotoutumisessa ja koulutuksessa. ”Nämä ovat myös ACES Europen päätavoitteita”, kertoo ACES EUROPEn presidentti ja perustaja Gian Francesco Lupatelli tiedotteessaan. Valintaa he perustelevat myös Sotkamossa toteutetulla urheilupolitiikalla, josta he erityisesti mainitsevat fasiliteetit, ohjelmat ja aktiviteetit.

Sotkamon kunnan edustus on pyydetty vierailulle Euroopan parlamenttiin Brysseliin joulukuun alussa vastaanottamaan ACES EUROPE -palkintotunnus. Kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen iloitsee tunnustuksesta alkavasta ACES EUROPE yhteistyöstä ja muistuttaa palkinnon olevan jälleen osoitus siitä, kuinka Sotkamossa edistetään yhteisiä tavoitteita monen toimijan yhteistyönä ja siten vahvistetaan niin Sotkamon kuin alueen muiden toimijoiden tunnettuutta. ”Town of Sports 2023 -julkistus on meidän kaikkien yhteinen saavutus. Haluan kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitamme, jotka yhdessä meidän kanssa vakuuttivat ACES:n edustajat meidän liikuntaan liittyvistä fasiliteeteistamme, osaamisestamme ja mahdollisuuksistamme.”

Lisätietoja
Mika Kilpeläinen, kunnanjohtaja, mika.kilpelainen@sotkamo.fi, p. 044 750 2111
Aija Laukkanen, matkailuasiantuntija, aija.laukkanen@sotkamo.fi, p. 040 611 6950