SOTKAMO HAKEE VUODEN 2023 URHEILUKAUPUNGIKSI ACES Europen Town of Sport -kategoriassa

Sotkamo tavoittelee nimitystä vuoden urheilukaupungiksi 2023 ACES Europen Town of Sport -kategoriassa. ACES Europe on voittoa tavoittelematon järjestö, joka palkitsee vuosittain liikunnan edistämisessä kunnostautuneita eurooppalaisia kuntia, kaupunkeja ja maakuntia.  

Valinta nimityksestä tehdään hakemuksen ja ACES:n edustajien arviointivierailun perusteella. Hakemus on jo lähetetty kesäkuussa 2022 ja arviointivierailun ajankohdaksi sovittu 8.-10.11.2022. Delegaatioon kuuluvat mm. Artis Langdins, Delegate ACES Europe Baltic countries from Liepaja ja Mgr. Andrea Junger, PhD. Board member of ACES Europe, Delegate of ACES Europe for Slovak cities.

Idea ehdokkuudesta tuli europarlamentaarikko Merja Kyllöseltä. ACES Europen valintaperusteisiin kuuluvat vastuullisuus, elämänlaadun ja terveyden edistäminen liikunnan kautta sekä sosiaalisen tasavertaisuuden huomioiminen. Sotkamon vahvuuksia ovat kaikille tarjolla oleva luontoliikunta, monipuoliset liikuntapalvelut sekä perinteikkäät urheilutapahtumat, joiden rinnalle syntyy jatkuvasti uusia. Kunnan rahallinen panostus liikuntaan on huomattavaa.

Town of Sport 2023 tunnuksen myötä Sotkamo pääsisi mukaan eurooppalaisten urheilukuntien ja -kaupunkien yhteistyöverkostoa, ja voisi omalta osaltaan olla mukana järjestämässä urheiluun liittyviä seminaareja ja eurooppalaisia yhteistyökokouksia. Kunnanjohtaja Kilpeläinen kommentoi ehdokkuutta: ”Tunnustuksen edellytykset ja fasiliteetit ovat meillä todetusti kohdallaan. Sotkamo liikuntaan liittyvine ympäristöineen ja palveluineen mahdollistaa monipuolisten tapahtumien tuottamisen kunto- ja luontoliikunnan, mutta myös huippu-urheilun saralta. Meillä on osaamista tehdä huipputasoisia urheiluun liittyviä tapahtumia ja seminaareja jo ennestään. Tunnustuksen myötä voisimme vahvistaa tätä palvelukokonaisuutta ja saada alueelle uusia tapahtumia eri sidos- ja yhteistyökumppaneiden myötä.”

Lisätietoja:
Mika Kilpeläinen
kunnanjohtaja
mika.kilpelainen@sotkamo.fi
044 750 2111