Ilmakuva Sotkamosta kohti Vuokattia.

Sotkamo jälleen Vuoden elinvoimakunta

Sotkamon kunta otti ylpeänä vastaan Vuoden elinvoimakunnan palkinnon eilen järjestetyssä Yrittäjägaalassa. Kainuun Yrittäjien jakama palkinto myönnettiin Sotkamon kunnalle jo toisen kerran peräkkäin.

Vuoden elinvoimakunnan arvioinnissa korostuvat kunnan elinkeino- ja hankintapolitiikkaa, yritysvaikutusten arviointia päätöksenteossa ja hankinnoissa sekä yrittäjyyskasvatustyön vireyttä ja yhteistyötä yrittäjien kanssa. Elinvoiman käsitettä tulkitaan nykyään laajemmin kuin pelkkänä elinkeinotoiminnan ja saavutettavuuden edistämisenä. Se kattaa investoinnit, väestön liikkeet, matkailijamäärät, elinympäristön laadun ja palvelukokemuksen sekä kulttuuriin liittyvät toiminnot, jotka ovat elintärkeitä alueiden menestykselle. Sotkamon elinvoimaisuudesta kertoo Sotkamon saavuttama asema WSP:n elinvoimatutkimuksessa, jossa Sotkamo sijoittui 30. sijaan 293 kunnan ja kaupungin joukosta.

Sen lisäksi, että Sotkamon kunta sai Vuoden elinvoimakunnan palkinnon, menestyi moni sotkamolainen toimija ansiokkaasti saaden tunnustuksia toiminnalleen. Kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen: ”Elinvoiman kehittäminen ei tapahdu itsestään, vaan se vaatii jatkuvaa työtä ja innovatiivisuutta. Sotkamossa yritysten yhteenlaskettu liikevaihto on nousemassa miljardiin euroon tänä vuonna, mikä on merkittävä saavutus. Olemme myös valmistautumassa kehittämisyhtiö Snowpoliksen käyttöönottoon ensi vuoden aikana, mikä edistää ja vahvistaa kunnan elinvoimaa entisestään.”

Sotkamon kunta onnittelee kaikkia Yrittäjägaalassa palkittuja yrittäjiä.

Lisätietoja
kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen, mika.kilpelainen@sotkamo.fi, 0447502111

Tiedote 13.10.2023 Sotkamo kunta saavutti loistavan sijoituksen WSP:n Elinvoimaisuustutkimuksessa