Kuvituskuva videoinnista.

Sotkamo mukana harrastamisen Suomen mallissa

Kainuuseen 380 000 euroa avustusta lasten maksuttomaan harrastustoimintaan, josta Sotkamon osuus noin 65 000 euroa.

Kajaanin kaupunki on saanut Pohjois-Suomen Aluehallintovirastolta yhdessä Sotkamon, Paltamon, Puolangan, Ristijärven, Suomussalmen ja Hyrynsalmen kuntien kanssa yhteensä 380 000 euron avustuksen Suomen mallin lasten ja nuorten harrastustoiminnan järjestämiseen lukuvuodelle 2021–2022. Hankeavustus kattaa maksimissaan 80 % hankkeen kokonaiskustannuksista. Avustusta myönnettäessä on otettu huomioon suunnitellun toiminnan sisältö, laatu ja laajuus sekä lasten ja nuorten kuulemisen laajuus ja laatu ja sen hyödyntäminen toiminnan suunnittelussa. Sotkamon koulukoordinaattori Juhani Määttä kommentoi saatua avustusta iloisena:

– Sotkamon osuus koko potista on noin 65 000 €, josta katetaan noin 40 erilaista kerhoa lukuvuodelle 2021-2022. Olemme erittäin tyytyväisiä saamaamme tukeen, jonka avulla voidaan edelleen kehittää alueen kerhotoimintaa yhteistyössä alueen järjestöjen kanssa. Nyt pystymme vastaamaan laajemmin lasten ja nuorten harrastustoiveisiin.

Suomen mallin harrastustoiminnan tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten hyvinvointia. Tarkoituksena on järjestää jokaiselle lapselle ja nuorelle maksuton ja mieluinen harrastus koulupäivän yhteyteen. Suomen malli perustuu lapsilähtöisyyteen ja siihen, että järjestettävät harrastukset pohjautuva lasten ja nuorten omiin toiveisiin ja tapahtuvat heille parhaiten sopivaan aikaan. Järjestettävät harrastukset ovat viikoittaisia ja osallistujille täysin maksuttomia ja niitä järjestetään mahdollisimman lähellä koulua. Lue lisää Suomen mallista ja tutustu lasten ja nuorten harrastustoiveisiin (linkki avautuu uuteen välilehteen).

Suomen mallia pilotoitiin kevätlukukaudella 2021 Kajaanin lisäksi Sotkamossa, Hyrynsalmella ja Suomussalmella. Pilotin aikana lapset ja nuoret pääsivät harrastamaan muun muassa parkouria, erilaisia palloilulajeja, kuvataidetta, soittoa, elokuvan tekoa, metsästystä, kädentaitoja ja mailapelejä. Harrastuksiin ilmoittautui pilotissa yhteensä lähes 400 lasta ja nuorta.

Pilotin suosikkiharrastukset jatkuvat myös ”Harrastamisen Kainuun mallin toisella tuotantokaudella”, minkä lisäksi harrastuskirjoa täydennetään alueen erityispiirteet ja lasten ja nuorten toiveiden mukaisesti. Tulevan lukuvuoden tarkempi harrastustarjonta julkaistaan myöhemmin ja ilmoittautumisen alkamisesta tiedotetaan erikseen.

Lisätietoja

Sotkamo
Juhani Määttä, p. 0447502498
juhani.maatta@sotkamo.fi

Kajaani
Marjut Seppänen, p. 040 198 6055
marjut.seppanen@kajaani.fi