Pallopojat

Sotkamo muuttovoittoinen kunta vuonna 2021

Sotkamo oli Tilastokeskuksen mukaan viime vuonna Kainuun kunnista ainoa, joka kasvatti väkilukuaan.

Sotkamoon muutti Tilastokeskuksen tietojen mukaan vuonna 2021 yhteensä 603 henkilöä, joista Suomen sisältä kuntaan muuttaneita oli 517 ihmistä. Ulkomailta Sotkamoon muutti 86 ihmistä.

Muuttovoitto, eli kuntaan ja sieltä pois muuttaneiden suhde oli 103 henkilöä. Sotkamon väkiluku kasvoi vuonna 2021 kaikkiaan 42 henkilöllä ottaen huomioon muuttamisen lisäksi luonnollisen väestönkehityksen. Vuoden 2021 lopulla Sotkamon kunnassa asui Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan 10 343 henkilöä.

Sotkamon kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen on iloinen positiivisesta väestökehityksestä: ”On todella mukava nähdä väestömäärän kasvaneen kunnassamme vuonna 2021. Uskon, että tämä useamman tekijän summa. Kuntamme hyvä työllisyystilanne tarjoaa työpaikkoja kattavasti monelta eri alalta ja julkiset sekä elinkeinoelämän palvelut vastaavat ihmisten palvelutarpeeseen. Vuokatin matkailun ympärille kehittynyt vapaa-ajan palvelutarjonta on myös päivittäin kuntalaistemme käytössä, joka myös varmasti koetaan vetovoimatekijänä. Eikä väestökehitystä ole ainakaan heikentänyt taannoin tekemämme päätös veroprosentin laskusta. Korona-aika on myös saanut suomalaiset katselemaan asumisen ja elämisen vaihtoehtoja laajemmalla skaalalla ja löytämään maamme kunta-aarteita kuten Sotkamo.”