Sotkamon Huumorifestivaalilla kulttuuria laidasta laitaan

Sotkamon ensimmäiset Huumorifestivaalit järjestetään 29.6.-2.7.2023. Tarjolla on muun muassa Ismo Leikolan stand upia, musiikkia, Mieskuoro Huutajat, valokuvia, runoja, teatteria, paneelikeskusteluja sekä Sotkamon kuntamarkkinoinnin uusi ilme.

Huumorifestivaali starttaa torstaina 29.6.2023 kello 17 Hamsterit-elokuvan valokuvanäyttelyn avajaisilla Niemelän talossa Huovishuoneella. Näyttelyssä on esillä Markku Pölösen alkuvuonna ensi-iltansa saaneen elokuvan still-kuvia sekä kameran takaa että kameran edestä. Kuvat ovat Annamaria Palsi-Ikosen käsialaa ja hän on itse paikalla avajaisissa. Näyttely järjestetään yhteistyössä Veikko Huovinen -seuran kanssa. Samana iltana kello 19 näyttelijä Sami Sainio tulkitsee Eino Leinon tragikoomisia rakkauskirjeitä Ravintola Messissä. Tämä tilaisuus järjestetään yhdessä Kainuun Eino Leino -seuran kanssa. Molempiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Perjantaina 30.6.2023 kello 14 julkistetaan Sotkamon kuntamarkkinoinnin uusi ilme Hiukan rannan lavalla. Julkistusta seuraa Huumori kuntamarkkinoinnissa -paneeli, jossa keskustelua kiihdyttää Jan Erola. Kello 16:30 Sotkamon työväentalolla Hannu Väyrynen esittää Konsta Pylkkästä, valottaa omaa suhdettansa tähän rakastettuun hahmoon ja yleensäkin Veikko Huovisen tuotantoon sekä musisoi. Näihin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Illalla kello 19 Marjex Stadionilla esiintyy legendaarinen Mieskuoro Huutajat. Lippu tilaisuuteen on 10 €.

Lauantaina 1.7.2023 kello 13 aloitetaan festivaalipäivä Hiukan rannan lavalla Miten tehdään ajan hammasta kestävää huumoria? -paneelikeskustelulla, jota moderoi Jan Erola. Kello 14:30 siirrytään Sotkamon työväentalolle, jossa Topi Mikkola esittää Rosa Liksomin nais- ja miesmonologit otsikolla Mie alan tekemhän syntiä – ja mie meinaan tehä paljon. Esitys on osa Topi Mikkolan kiertuetta Sotkamon sivukylillä ja saapuu siis Huumorifestivaalilla kirkonkylälle.

Kello 16:30 Hiukan rannan lavalla jatkuu Jan Erolan kiihdyttämät keskustelut, kun teemana on Huumori politiikassa. Vieraana ovat kaikki Kainuun kansanedustajat: Tuomas Kettunen, Merja Kyllönen ja Mikko Polvinen. Lauantain keskusteluihin ja Topi Mikkolan esitykseen on vapaa pääsy. Launtai-illan päättää Suomen lahja stand up -maailmalle, Ismo Leikola, esityksellään Kesäillan spesiaali. Ismo esiintyy Marjex Stadionilla ja lippuja voi ostaa liput.fi -palvelusta.

Huumorifestivaalin päättää sunnuntaina 2.7.2023 kello 12 Maarianvaaran teatteri, joka esittää komediallisen näytelmän Lenkki – Kansanterveyskarnevaali. Esityspaikkana on Sotkamon työväentalo ja lipun hinta on 10 €.

Lisätietoja: Sotkamon kulttuurituottaja Marko Karvonen | marko.karvonen@sotkamo.fi | P. +358 44 089 5033