Kari Södö veistos

Sotkamon kesänäyttelyissä taide esittäytyy laajalla skaalalla

Sotkamossa Aatoksen remontti alkaa kesäkuun alkupuolella, joten edelliskesän tapaan kesäkuun alusta alkaen taidenäyttelyt pidetään torin kulmalla sijaitsevassa Missio Galleriassa. Luvassa on maalaustaidetta, veistoksia, valokuvia sekä videoinstallaatio. Kaikkiin näyttelyihin on vapaa pääsy.

Toukokuussa saamme vielä tutustua taiteeseen Aatoksessa, kun Kajaanin Kuvataiteilijat ry:n 70-vuotisjuhlanäyttely on avoinna 1.6.2024 saakka. Kajaanin Kuvataiteilijat ry kuuluu Suomen Kuvataidejärjestöjen liittoon ja esillä näyttelyssä on sekä ammattitaiteilijoiden että harrastajataiteilijoiden töitä. Sotkamon kirjastossa on esillä 31.5.2024 saakka Veera Liljeroosin taidenäyttely ´Mutta onneksi kuiteniin…´, jonka töissä on yhdistelty kollaasimaisesti taiteen eri muotoja.

Missio Gallerian kesän ensimmäinen näyttely koostuu Oskari Korkkosen maalauksista. Sotkamolaisen, Lapinlahdella asuvan 17-vuotiaan taiteilijan töitä on ollut esillä muun muassa Helsingissä järjestettävässä Nuori Taide -tapahtumassa vuonna 2023. Oskari Korkkonen maalaa pääasiassa akryylimaaleilla ja teemat vaihtelevat laajasti, mutta usein pääosassa ovat myytit ja mytologia. Näyttely on avoinna 7.-20.6.2024.

Huumorifestivaalin oheisohjelmana 27.6.2024 avataan Oulussa vaikuttavan kuvanveistäjä Kari Södön taidenäyttely ´Puun rytmi´. Södön töissä pääasiallinen materiaali on puu, joka yhdistyy usein puumateriaaliin suoraan luonnosta. Töissä välittyy leikinomainen vapaus ja riemu. Esillä on isojen veistosten lisäksi pienempiä reliefejä ja veistoksia. Kari Södö on taiteen moniosaaja ja hänet tunnetaan myös Garbo-yhtyeen basistina ja Mieskuoro Huutajien jäsenenä. Näyttely on avoinna 31.7.2024 saakka. Huumorifestivaalin aikaan 29.6.2024 avataan Sotkamon kirjastossa sarjakuvataiteilijoiden Pertti Jarlan (Fingerpori) ja Milla Paloniemen (Kiroileva siili) yhteisnäyttely. Näyttelyn avajaisten yhteydessä taiteilijat piirtävät näyttelyvieraille signeerattuja kuvia.

Elokuun 8. päivänä avataan valokuvaaja Caj Bremerin näyttely ja se on avoinna aina 1.9.2024 saakka. Akateemikko Bremer on yksi suomalaisen kuvajournalismin merkittävimpiä edustajia ja hän on työskennellyt useissa lehdissä, joista pisimpään Helsingin Sanomissa. Hänen uransa valokuvaajana on kestänyt vuosikymmenten ajan ja hän on taltioinut laajasti Suomen historiaa omalla inhimillisellä tyylillään. Bremer on kuvannut niin presidenttejä kuin myös tavallista kansaa ja maisemia.

Kesän viimeinen näyttely Missio Galleriassa on sotkamolaisen Heidi Kilpeläisen 3-kanavainen videoinstallaatio ´Land of Dreams´ toteuttamastaan performanssiprojektista Lauluvastaanotto, jossa taiteilija kiersi vastaanottokeskuksissa sekä sotainvalidien ja leskien kodeissa laulamassa suomalaisia tangoja. Tapaamiset ovat liikuttavia ja ihmisyydessään kauniita. Näyttely on esillä 5.-29.9.2024.

Lisätietoja

Ajankohtaista

Aatoksen perusparannus käynnistyy

Kulttuurihistoriallisesti merkittävän ns. Aatoksen perusparannus käynnistyy purkutöiden kartoituksella 12.6.2024. Käytännö…

Kuikkalammen hyppytorni on avattu

Vuoden 2023 osallistavan budjetoinnin kohteena valittu Kuikkalammen hyppytorni on nyt valmis ja valmiina käytettäväksi.

Hyvinvointiviikonloppu Sotkamossa 7.-8.6.2024

Kesäkuun alussa järjestettävä hyvinvointiviikonloppu tarjoaa monipuolista ohjelmaa. Ohjelmassa on mm. asiaa ravitsemuksest…

Sotkamon kansalaisopisto pureutui ekososiaaliseen sivistyskäsitykseen ja kestävään kehitykseen  ESKOA-hankkeessa

Sotkamon kansalaisopisto on osallistunut Meri-Pohjolan Opistopiirin ESKOA-hankkeeseen. Huhtikuun 2024 lopussa päättyneess…