Tenetin yläkoulu sai valtionavustusta TARMOKAS-hankkeen toimenpiteille 30500 €

Sotkamon kunta on saanut 30 500€ Tenetin koulun liikunnallisuuden edistämiseen TARMOKAS-hankkeeseen. Valtionavustus on osa Liikkuva koulu -ohjelman toteutusta, jossa tavoitellaan aktiivisempaa ja viihtyisämpää koulupäivää.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Sotkamon kunnalle valtionavustusta 30 500 euroa. TARMOKAS-hankkeen kohderyhmänä on Tenetin koulu. Hankkeessa edistetään kolmea kokonaisuutta:

  1. Toiminnan organisoiminen: Vahvempi Liikkuva koulu -tiimi sekä Liikkuva koulu -toiminnan vuosittaisten tavoitteiden ja toiminnan suunnittelu.
  2. Osallistuminen ja osallisuus: Uuden koulun rakennusajan ja vanhan koulun purkuajan Liikkuva koulu -toiminnan suunnittelu yhdessä oppilaiden kanssa, välkkäriohjaajakoulutuksen järjestäminen, uuden koulun Liikkuva koulu toiminnan, koulun pihan ja liikuntatapahtumien suunnittelu yhdessä oppilaiden kanssa.
  3. Opetus: Istumisen tauottaminen, tilojen muokkaaminen ja teknologian hyödyntäminen koulupäivän aktivoimisessa.

Tenetin koulun rehtori Riitta Lankinen iloitsee Tenetin koululle kohdennetusta avustuksesta: ”Hankkeen suunnitellut sisällöt tukevat erinomaisesti toimintaympäristömme kehittymistä. Olemme tunnistaneet aktiivisuuden lisäämisen tarpeet ja tässä hankkeessa meidän tavoitteenamme on edistää nuorten hyvinvointia myös Liikkuva koulu toimintatapoja kehittämällä. Liikkuva koulu -ohjelman TARMOKAS -hankkeen toimenpiteet ovat suunniteltu huomioiden mm. nuorten osallisuus, jota me Sotkamon kunnassa haluamme edistää osana Lapsiystävällinen kunta -toimintamallia.”

TARMOKAS -hankkeen toteutus alkaa joulukuun alussa päättyen vuoden 2023 loppuun. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 62 300 euroa.

Lisätietoja
Riitta Lankinen
Tenetin koulun rehtori
riitta.lankinen@sotkamo.fi
044 750 2801

Salla Leinonen
Tenetin koulun apulaisrehtori
salla.leinonen@sotkamo.fi
040 481 0376