Sotkamon kunnan logo

Sotkamon kunnan kesätyöpaikat alle 20-vuotiaille nuorille

Sotkamon kunta tarjoaa monipuolisesti kesätyöpaikkoja eri työyksiköissä alle 20-vuotiaille nuorille koululaisille ja opiskelijoille. Työtehtävät ovat avustavia, eivätkä edellytä tiettyä tutkintoa tai ammattitaitoa. Osassa tehtävistä kuitenkin tarvitaan T- tai B luokan ajokorttia tai 18 vuoden ikää. Työn kesto on yksi kuukausi.
Haku päättyy 10.3.2024.

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksessa on tarjolla päiväkotiapulaisen kesätyöpaikkoja. Tehtäviin kuuluu lapsiryhmän avustaminen, pöytien kattaminen, ruokakärryn hakeminen keittiöstä, ryhmätilojen siisteydestä huolehtiminen sekä avustaminen päivälevon ja pyykkihuoltotehtävissä.

Siivouspalvelut ja puisto- ja liikunta-alueiden kunnossapito

Siivouspalveluissa kesätyöntekijät osallistuvat koulujen ja kirjaston perussiivoukseen, ja kirjastossa tehtäviä ovat perussiivouksen lisäksi kirjojen ja hyllyjen puhdistus.

Puistoalueiden työtehtäviin kuuluu ruohonleikkuuta ja trimmausta, kesäkukkien istutusta ja hoitoa sekä yleisten alueiden hoitoon ja kunnossapitoon liittyviä tehtäviä. Ruohonleikkuutyössä liikunta-alueilla olisi hyvä olla vähintään traktorin ajokortti. Liikunta-alueilla hoidetaan ja lanataan kenttiä sekä muita liikunta- ja taukopaikkojen huoltoa. Ajokortti liikunta-alueen tehtävissä on tarpeellinen.

Vesilaitos

Tänä kesänä vesilaitokselle haetaan kesätyöntekijää avustaviin raivaus-, maalaus- ja pieniin huoltotehtäviin. Tehtävään vaaditaan vähintään 18 vuoden ikää.

Palkkaus ja työn kesto

Kesätyön kesto on yksi kuukausi. Palkkaus on työehtosopimuksen (KVTES) mukainen kesätyöntekijän palkka eli vähintään 952,70 €/kk tehtävästä riippuen.