Käsipainoja kuntosalilla. Kuvituskuva.

Sotkamon kunnan kuntosali uudistuu

Sotkamon kunnan maksuton kuntosali kerää vuosi vuodelta enemmän kuntoilijoita. Tänä keväänä kunta on hankkinut lähes 40 000 eurolla uusia ja nykyaikaisia laitteita salille. Uudistuksella halutaan innostaa entisestään ihmisiä kuntosaliharjoittelun pariin sekä tarjota paremmat olosuhteet kävijöille. Laiteasennukset pyritään suorittamaan pääsiäiseen mennessä.

Kuntosalille asennetaan uusia painopakkalaitteita ja vipuvarsilaitteita, jotka korvaavat suuriman osan aikaisemmista laitteista. Myös muita uusia kuntosalilaitteita on hankittu, joilla voi monipuolisesti huolehtia lihaskuntoharjoittelusta.

Muutostöiden aikana kuntosali on avoinna normaalisti. Laitteiden asennus ja tilan järjestelty voivat kuitenkin aiheuttaa lyhytaikaisia käyttökatkoja ja rajoitteita kuntosalin toiminnoissa. Kaikki asennus- ja muutostyöt pyritään toteuttamaan mahdollisimman nopeasti niin, että ne aiheuttavat mahdollisimman vähän haittaa. Laitteiden uudistuksen yhteydessä selvitämme samanaikaisesti erilaisia keinoja viimeaikoina esiintyneen häiriökäyttäytymisen vähentämiseksi ja kuntosalin tilaturvallisuuden edistämiseksi. Tiedotamme tästä myöhemmin lisää.

Nyt toteutettava kuntosalin uudistus palvelee kuntosalin jatkuvasti kasvavaa käyttöastetta. Kävijälaskurin mukaan kuntosalilla on viimeisten vuosien aikana ollut keskimäärin 45 000 käyntikertaa vuosittain ja kuntosalin käyttäjäryhmä on monipuolinen. Melkein 40 000 euron uudistuksella mahdollistetaan matalan kynnyksen liikuntamuodon puitteet, jolla pyritään tukemaan sotkamolaisten ja muiden kuntosalikävijöiden hyvinvointia. Kuntosali on kaikille avoin sekä maksuton liikunta- ja kohtaamispaikka, jota toivotaan käytettävän mahdollisimman laajasti eri ikä- ja käyttäjäryhmissä.

Kuntosalin käyttäjät vaikuttavat suuresti sen viihtyisyyteen ja turvallisuuteen. Kävijöiden toivotaan käyttävän kuntosalilaitteita vastuullisesti ja huolehtivan omalta osaltaan niiden kunnosta. Yhdessä kuntosalin siisteydestä huolehtimalla varmistetaan, että jokainen voi nauttia treenaamisesta. Miellyttävä ja turvallinen kuntasalin käyttökokemus edellyttää kuntosalin käyttö- ja turvallisuusohjeiden noudattamista.

Lisätietoja