vauva katsoo julisteessa

Sotkamon kunta jakaa vauvarahaa tänä vuonna syntyneille sotkamolaisille 376 € -haku käynnissä nyt

Tänäkin vuonna sotkamolaisia vauvaperheitä halutaan ilahduttaa vauvarahalla. Sotkamon kunta jakoi etuutta ensimmäisen kerran viime vuonna, kun Sotkamo juhli 375-vuosijuhlaansa. Vauvaraha on kasvanut viime vuodesta yhdellä eurolla ja tänä vuonna sotkamolaisvauvaperheille on tiedossa 376 euron vauvaraha. Kunnan päätöksellä halutaan tukea paikallisia lapsiperheitä ja edistää osaltaan sotkamolaista lapsiystävällistä kuntatyötä.

Vauvarahan hakeminen on helppoa sähköisellä lomakkeella, ja paperisia lomakkeita löytyy tarvittaessa kunnan verkkosivuilta tai asiakaspalvelupisteestä. Sen voi myös ladata kunnan verkkosivuilta. Vauvarahaa saa, kun sekä vauva ja huoltaja/-t ovat merkinneet kotikunnakseen Sotkamon tarkasteluajankohtana 31.12.2023. Myös vuonna 2023 alle 1-vuotiaan lapsen adoptoineet perheet voivat hakea vauvarahaa. Jos perhettä on kohdannut tupla- tai jopa triplaonni, maksetaan jokaisesta vauvasta oma vauvaraha. Tällöin hakemuksia tehdään jokaisesta syntyneestä lapsesta. Etuutta voi hakea jo nyt aina 8.1.2024 asti.

Vauvaraha sai alkunsa Sotkamon juhlavuotena 2022 valtuustoaloitteesta, jossa viitattiin UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -toimintamalliin, jossa Sotkamo on mukana. Vauvaraha on kunnan antama tuki, joka on suunnattu vuosittain syntyville sotkamolaisille vauvoille. Tämä perinne vahvistaa Sotkamon sitoutumista paikallisten perheiden hyvinvointiin ja lapsiystävälliseen kuntaan. Sotkamon kunta kiittää kaikkia hakijoita ja toivottaa kaikille perheille iloa ja onnea uuden perheenjäsenen johdosta.

Lue lisää etuudesta täältä.

Lisätietoja:

Huotari Päivi

Toimistopäällikkö

Keskusvaaliltk:n sihteeri, tontit, Snowpolis

Ajankohtaista

Sotkamon lasten ja nuorten uutiset – nuoret tekijät nyt myös kameran takana

Sotkamon lasten ja nuorten uusin uutislähetys on julkaistu, ja tällä kertaa Tenetin koulun mediatiimi, erityisopettaja Jus…

Lastenoikeuksien viikko Sotkamossa: Lapsiystävällisyys arjen ytimessä

Sotkamon kunta on mukana valtakunnallisessa Lastenoikeuksien viikossa 20-26.11.2023, jossa kampanjoidaan lapsen oikeuksien…

LYK-kuntakoordinaattorin terveiset Tampereelta

UNICEF antoi Sotkamon kunnalle kiitosta Lapsiystävällisen kunta -mallin toteutuksesta -LYK-kuntakoordinaattorin blogi