Sytytä kynttilä Ukrainan sodan vuosipäivänä.

Sotkamon kunta osoittaa tukensa Ukrainalle Venäjän hyökkäyksen alkamisen vuosipäivänä 24.2.

Ukrainassa on sodittu Venäjän hyökkäyksen alla nyt vuoden ajan. Perjantaina 24.2. sodan vuosipäivänä osoitetaan Sotkamossa tukea ukrainalaisille torilla ja Hiukassa. Hiukan valot värittävät Hiukan harjun sini-keltaiseksi ja torilla on kuntalaisilla mahdollisuus osoittaa tukensa sytyttämällä kynttilä torin kynttilävuorelle. Samassa yhteydessä Sotkamon Leijonat keräävät varoja Auta Ukrainaa -projektiin.

Perjantaina 24. helmikuuta tulee kuluneeksi vuosi Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. Ukrainan Suomen-suurlähetystö on pyytänyt Suomen kuntia osoittamaan julkisesti tukeaan Ukrainalle Venäjän hyökkäyksen alkamisen vuosipäivänä. Sotkamon kunta tukee ja osoittaa myötätuntoa sodan uhreille valaisemalla Hiukan harjun sini-keltaiseksi koko viikonlopun. Valot näkyvät perjantaista sunnuntaihin joka ilta hämärän laskeuduttua klo 23 saakka Ukrainan lipun väreissä.

Kunnanjohtaja Kilpeläinen: ”Tämän vuoden aikana meistä jokainen on kohdannut sodan Euroopassa. Tälläkin hetkellä kunnassamme on sodan keskeltä tulleita ukrainalaisia, joiden kokemuksia ja menetyksiä emme välttämättä osaa edes kuvitella. Haluamme kuntana osoittaa tukeamme Ukrainalle ja Sotkamossa oleville ukrainalaisille. Tehdään se yhdessä laajalla rintamalla niin kuntana, järjestöinä kuin kuntalaisinakin.”

Perjantaina kaikki halukkaat voivat käydä osoittamassa tukensa sytyttämällä kynttilä Sotkamon torilla sijaitsevalle kynttilävuorelle klo 18 alkaen. Perjantai-iltana klo 18-20 torilla ovat myös LC Sotkamo keräämässä varoja Auta Ukrainaa -projektiin. Torilla hankitaan varoja Suomessa valmistettaviin kamiinoihin sekä juoksuhautakynttilöiden valmistukseen tarvittavaan parafiiniin.