Sotkamon kunnan lasten ja nuorten uutiset lanseerataan kevään aikana.

Sotkamon lasten ja nuorten uutiset – nuoret tekijät nyt myös kameran takana

Sotkamon lasten ja nuorten uusin uutislähetys on julkaistu, ja tällä kertaa Tenetin koulun mediatiimi, erityisopettaja Jussi-Pekka Heikkisen johdolla, vastasi tuotannosta. Videossa käsitellään nuoriso-ohjaajien työtä Sotkamossa ja heidän rooliaan muun muassa koulujen arjessa.

Videon tuotannossa nuoret ovat ottaneet entistä vahvemman roolin, osallistuen käsikirjoitukseen, kuvaukseen, editointiin ja äänitykseen. Toimittajina videoilla nähdään Mette Moisanen ja Lauri Heikkinen. Tenetin koululta mukana ovat olleet Leevi Lehtoviita, Kyrö Kiiskinen ja Aaro Cederqvist. Nuorisotyöstä kertomassa ovat Jasmin Pöyhönen, Roosa Löhönen ja Tomi Liuski.

Erityisopettaja Jussi-Pekka Heikkinen kertoo: ”Hienoa nähdä, miten aktiivisesti nuoret ovat osallistuneet tämän uutislähetyksen tekemiseen. He ovat olleet mukana kaikissa vaiheissa, mikä on antanut heille arvokasta kokemusta.”

Uutislähetys tarjoaa katsojille syvemmän katsauksen nuoriso-ohjaajien työhön Sotkamossa ja heidän työstään koulujen arjessa. Video nostaa esiin nuorten näkemyksiä ja kokemuksia sekä tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden nähdä, kuinka nuoret voivat ottaa vastuun mediaproduktion eri vaiheista.

Ajankohtaista