kuvituskuva

Sotkamon uudelle yleisurheilukentälle liikuntapaikkarakentamisen valtionavustusta 690000 euroa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Sotkamon yleisurheilukentän rakentamiseen 690000 euroa. Koko hankkeen rakennuskustannukset ovat noin 2,6 miljoonaa euroa. Mustolan alueelle Tenetin yläkoulun läheisyyteen rakentuva yleisurheilukenttä valmistuu syksyllä 2024.

Hankkeessa rakennetaan suorituspaikat yleisurheilulle ja jalkapallolle. Yleisurheilukentälle tulee täysimittainen 6-ratainen joustopintainen juoksurata ja 8-ratainen juoksusuora, pituushyppy- ja kolmiloikkapaikat, kuulantyöntöpaikka, korkeus- ja seiväshyppypaikka sekä keihään, moukarin ja kiekon heittopaikat juoksuradan viereen omalle erilliselle alueelle. Juoksuratojen keskiosaan tulee täysimittainen tekonurmikenttä, joka soveltuu mm. jalkapalloon. Kentälle rakentuu lisäksi maavallikatsomo, auto- ja pyöräpysäköintipaikat ja koko urheilukentän kattava valaistus. Kentän huoltorakennukselle on tilavaraus alueella, jonka on suunniteltu valmistuvan erillisenä hankkeena vuonna 2025.

Uusi yleisurheilukenttä vahvistaa monipuolisia ja nykyaikaisia liikuntaolosuhteita Sotkamossa. Kentän suunnitteluun on osallistettu muun muassa liikuntaseuroja ja erilaisten käyttäjäryhmien tarpeet on huomioitu.

”Sotkamon uusi yleisurheilukenttä on ollut kaivattu lisä alueellemme ja nyt pystymme vastaamaan tähän tarpeeseen,” toteaa tekninen johtaja Harri Helenius. ”Kenttä tarjoaa erinomaiset puitteet sekä harrastajille että kilpa-urheilijoille ja edistää koko alueen vetovoimaa.”

Suunnitelmien mukaan yleisurheilukentän rakennustyöt valmistuvat lokakuun loppuun 2024 mennessä. Uuden yleisurheilukentän myötä Sotkamon olosuhteet kattavat entistäkin laajemman lajivalikoiman, joka palvelee samalla niin harrastajien, seurojen kuin huippu-urheilunkin tarpeita.

Lisätietoja

Helenius Harri

Tekninen johtaja, kunnan työsuojelupäällikkö

Kunnan työsuojelupäällikkö