Sotkamokatu Isnyssä.

Sotkamon ystävyyskaupungissa Isnyssä nyt Sotkamokatu – Sotkamostraße

Sotkamon ystävyyskaupungissa Isnyssä juhlittiin juuri merkittävää tapahtumaa, kun kaupungissa nimettiin virallinen Sotkamokatu. Tämä symbolinen ele vahvistaa entisestään Sotkamon ja Isnyn tiivistä ystävyyskuntayhteistyötä. Sotkamokatu on konkreettinen osoitus siitä, kuinka tärkeäksi ystävyyskuntayhteistyö nähdään molemmissa kunnissa.

Sotkamon kunnan ystävyyskuntayhteistyö Isnyn kanssa on tiivistynyt viime vuosina merkittävästi ja vierailuja sekä erilaista yhteistyötä on tehty kuntien kesken. Esimerkiksi kuluvan vuoden aikana Sotkamossa on ollut hallinnon harjoittelija Anna Strotmann ja kesällä Sotkamon kunnan delegaatio kävi Isnyssä vierailulla. Ensi kesälle on valmistelussa kulttuurivaihtoa muun muassa Sotkamoon järjestettävän näyttelyn osalta.

Sivistysjohtaja Merja Ojalammi on iloinen Isnyn eleestä: ”Ystävyyskunnat ovat merkittäviä kansainvälisiä siteitä, jotka rikastuttavat kunnan elämää monin tavoin. Ne tarjoavat mahdollisuuden oppia uusia kulttuureja, rakentaa ystävyyssuhteita ympäri maailmaa ja vahvistaa Sotkamon asemaa kansainvälisenä toimijana. Kansainvälisyys on arvo, jota emme saa aliarvioida, erityisesti nykyisessä maailmantilanteessa, jossa yhteistyö ja ymmärrys ovat korvaamattoman tärkeitä.”

Sotkamokadun nimeämistilaisuutta Isnyn keskustassa juhlittiin muun muassa suomalaisia korvapuusteja maistellen. Paikan päällä Sotkamokadun nimeämistä olleet juhlijat pääsivät makumatkalle Suomeen ja saivat nauttia perinteisestä, suomalaisesta kahvipöydän herkusta. Suomalaiset korvapuustit tekivät kauppansa ja toivat ripauksen pohjoista tunnelmaa juhlaan.