Miljoona roskapussia -kampanjalogo.

Sotkamosta roskaton osana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjaa

Yle järjestää 13.4. valtakunnallisen kampanjan ”Miljoona roskapussia”, jossa tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskia, vähentää välinpitämättömyyttä ympäristön roskaamista kohtaan ja havahduttaa ihmiset ymmärtämään ja näkemään roskien määrä. Sotkamon kunta on mukana toteuttamassa kampanjaa aktivoimalla kuntalaisia, yrityksiä ja yhteisöjä mukaan kampanjaan.

Sotkamon kunta on jo vuosia järjestänyt ja tukenut erilaisia kevätsiivous-kampanjoita kunnan alueella. Tänä vuonna Sotkamossa toteutetaan laajempi roskienkeruutempaus osana Miljoona roskapussia -kampanjaa. Valtakunnalliselle kampanjalle on avattu oma kampanjasivusto Ylen verkkosivuille osoitteeseen yle.fi/miljoonaroskapussia. Kuntalaisia, yksityistalouksia, yrityksiä ja yhteisöjä pyydetään kirjaamaan kerätyt roskapussimäärät reaaliaikaisesti Sotkamon kunnan kohdalle kampanjasivulle. Laskuri avautuu kampanjan alettua 13.4.2023.

Kuntalaisten kevätsiivouksia Sotkamon kunta tukee jakamalla siivoustarvikkeita. Roskapihtejä voi lainata kirjastosta kirjastokortilla, joka tapahtuu yläkerran asiakaspalvelupisteestä asiakaspalveluaikoina. Kirjastosta saa myös kertakäyttöhanskoja ja roskapusseja roskien keräämistä varten. Kampanjan aikana on mahdollista tuoda kerättyjä roskapusseja myös kunnan virastotalon pyöräkatoksen päädyssä oleviin roskasäiliöihin. Kylien tai muiden yhteisöjen järjestämien roskienkeruutempausten roskapussien noudon voi kunta järjestää sovitusti.

Ekokymppi on mukana kampanjan toteutuksessa Sotkamossa. He tulevat järjestämään kampanjan aikana tarvittaessa ylimääräisiä roskasäiliöiden tyhjennyksiä kunnan aluekeräyspisteillä.

Sotkamon kunta haastaa alueen järjestöjä, yhdistyksiä ja yrityksiä mukaan roskienkeruukampanjaan. Ylen Miljoona roskapussia -kampanjan starttaa 13.4.2023 klo 20.00-20.30 kampanjaohjelmalla TV1:llä. Kampanja päättyy 14.6.2023.

Nyt on hyvää aikaa suunnitella ystävien, sukulaisten, harrastusporukoiden tai työkavereiden kanssa roskienkeruuta heräävässä keväässä ulkoillen ja samalla Sotkamon siisteydestä huolehtien.

Kampanjaan liittyvä aihetunnukset:

#MiljoonaRoskapussia
#osallistavaSotkamo

Lisätietoja:
Hannu Järvinen
puisto- ja liikunta-alueitten päällikkö
hannu.jarvinen@sotkamo.fi
0447502042