Tule tutustumaan Sotkamon evakuointikeskukseen Sotkamon lukiolle 28.2. klo 12-15

Sotkamon evakuointikeskuksessa Sotkamon lukiolla järjestetään kaikille avoin tutustumismahdollisuus tiistaina 28.2.2023. Tapahtuma pidetään klo 12-15, jonka aikana evakuointikeskuksella voi vapaasti vierailla oman aikataulun mukaisesti. Kahvitarjoilu!

Evakuointikeskus on suunniteltu tarjoamaan alueen väestölle tilapäistä suojaa ja apua tarvittaessa, esimerkiksi laajamittaisissa tulipaloissa tai pitkittyneissä sähkön ja veden jakelun häiriöissä.

Tapahtumassa ovat mukana Kainuun hyvinvointialueen sosiaali- ja terveystoimen ja pelastuslaitoksen, Sotkamon kunnan ja seurakunnan, poliisin ja rajavartiolaitoksen sekä Suomen Punaisen Ristin toimijoita ja kalustoa.

Kainuussa on vuodesta 2019 saakka toiminut maakunnallinen valmiusfoorumi, joka on eri toimijoiden johdon suunnittelu- ja tiedonvaihdon yhteistyöelin. Samalla se koordinoi ja sovittaa yhteen maakunnan kokonaisturvallisuuden eri toimia. Viranomaisilla on luonnollisesti omat tehtävänsä sekä toimivaltansa ja johtovastuunsa häiriötilanteisiin liittyen, mutta valmiusfoorumilla edistetään erityisesti alueen yhteisiä tavoitteita.

Kainuussa kokonaisturvallisuuden mallin mukaan on suunniteltu ja toteutettu eri toimenpiteitä, esimerkiksi huoltovarmuuteen, asukkaiden tarvitsemaan apuun tai kylien tai kunnan- tai kaupunginosien evakuointikeskusten perustamiseen liittyen.