Kyltit ohjaamassa latureittejä Hiukassa.

Vinkkejä hiihtolomaviikolle

Kokosimme teille Sotkamon kunnan hiihtolomavinkit monenlaiseen tekemiseen loma-ajalle.
Esimerkkinä voi vaikka uppoutua kirjoihin tai lautapeleihin, lomailla kuten matkailijat Vuokatin palveluissa tai hiihtää, ulkoilla tai luistella Sotkamon sykähdyttävissä maisemissa.

Hiihtämään, luistelemaan tai kodalle makkaranpaistoon

Sotkamosta ja Vuokatista löytyy monen tasoista talvireittiä hiihtoon, ulkoiluun tai talvipyöräilyyn. Fluentin latu- ja jääinfosta voit tarkistaa ajantasaisen kunnossapitotilanteen. Sivulta löytyy myös laavut ja nuotiopaikat retkeilyintoisille.

Luonnon hiljaisuutta hakeville löytyy rauhaa Hiidenportin kansallispuistosta tai Tiilikkajärven kansallispuistoista. Molempiin vievät tiet perille saakka. Tutustu Hiidenportin kansallispuistoon tai Tiilikkajärven kansallispuistoon Luontoon.fi -sivustolta.

Lomafiilikseen Vuokatin palveluissa

Olisiko lomalaisena hyvä hetki tehdä tutustumisretki mitä kaikkea Vuokatti meille tarjoaa ympäri vuoden? Vuokatin palvelutarjonnasta tekemistä seikkailusta hemmotteluun. Vuokatin talven mahdollisuudet löytyvät näppärästi uudistuneilta Vuokatti.fi -sivuilta.

Uppoudu kirjojen maailmaan tai pelaa lautapelejä kirjastossa

Nuorisotoimi järjestää maanantaina 6.3. klo 12-16 Lautapelipäivä kirjastolla, jossa pelikaverina nuoriso-ohjaajia. Mukaan voi ottaa myös omia pelejä!

Mukavaa loma-ajanvietettä kirjojen lisäksi löytyy myös laajasta dvd- ja peliaineistosta. Tarkista aukioloajat kirjaston verkkosivuilta.

Kulttuurista virkeyttä

Hiihtolomaviikon kulttuurisisältö löytyy mukavasti Sotkamo Appistä ja Tapahtumien Kainuu -verkkosivuilta.

Sotkamo App QR-koodi
Sotkamo App QR-koodi

Nuorisotoimi aktivoi ja järjestää tekemistä lapsille ja nuorille

Maanantai 6.3.

Klo 12-16 Lautapelipäivä kirjastolla, jossa pelikaverina nuoriso-ohjaajia. Mukaan voi ottaa myös omia pelejä!

Klo 18-21 Disco alakouluikäisille Vuokatin urheilutalolla

Keskiviikko 8.3.

Klo 13-17 Etsivän nuorisotyön ja Väliaseman järjestämät Tärskyt Asemalla. Tärskyt ovat K-16.

Klo 11-15 Nuorisotoimen mukana Superparkkiin!

Lipun hinta Superparkkiin neljäksi tunniksi on 12 €, jonka lisäksi on mahdollisuus yhteen peliin Megazonessa. Peli Megazonessa maksaa 6 €.

Superparkissa mukana ovat nuoriso-ohjaajat, joita voit haastaa puiston eri lajeissa ja mahdollisesti voittaa pieniä palkintoja. Huoltajat ilmoittavat lapsen/nuoren nimen, huoltajan yhteystiedot ja osallistuuko lapsi/nuori sekä Superparkkiin että Megazoneen (yht. 18 €) vai pelkästään Superparkkiin (12 €) sähköpostilla jasmin.poyhonen@sotkamo.fi. Mukaan  mahtuu 20 nuorta ilmoittautumisjärjestyksessä.

Superparkkiin saavutaan omalla kyydillä ja ilmoittaudutaan aulassa nuoriso-ohjaajalle. Lippumaksu suoraan Superparkissa.

Torstai 9.3.

Klo 16 alkaen Nuorisotalo Asema 13:lla yönuokka aina seuraavaan päivään klo 12 saakka.

Yönuokka on tarkoitettu 7.-9. -luokkalaisille. Yönuokalla vietetään yö yhdessä kokaten, syöden, pelaillen ja hengaillen porukassa.

Hinta 10€ /henkilö, joka sisältää vakuutuksen, ohjelman, päivällisen, iltapalan ja aamupalan. Mukaan mahtuu 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Huoltaja ilmoittaa nuoren nimen, luokan erityisruokavaliot/allergiat, muut terveyteen liittyvät huomiot sekä omat yhteystietonsa nuoriso-ohjaaja Tomi Liuskille tomi.liuski@sotkamo.fi. Lisätietoja myös puhelimitse 044 7502415.