Vuokatinrinteellä laskettelemassa

Lähes 300 sotkamolaista nuorta sai 100e oman hyvinvointinsa tukemiseen – ja samalla käyttävät enemmän sotkamolaisten yritysten palveluita

Lapsiystävällinen Sotkamon kunta jatkaa vahvaa sitoutumistaan lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseen. Tänä vuonna lähes 300 nuorta on saanut 100 euron arvoisen hyvinvointietuuden ePassin kautta. Etuutta haki ennätyksellinen määrä nuoria. ePassilla voi ostaa erilaisia kulttuuri- tai liikuntapalveluita yrityksissä, joissa ePassi käy maksuvälineenä. Vuonna 2023 nuoret käyttivät etuuttaan erityisesti Kino Visionin elokuvalippuihin sekä Vuokatti Areenan ja Vuokatinrinteiden palveluihin.

Etuuden suosio on kasvussa, ja tänä vuonna hakemuksia tuli ennätykselliset 300 kappaletta, joiden perusteella etuutta sotkamolaisille nuorille myönnettiin yhteensä 30000 euron arvosta. Tämä kuvastaa paitsi etuuden tarpeellisuutta nuorten keskuudessa myös Sotkamon kunnan sitoutumista lapsiystävällisten palveluiden vahvistamiseen sekä lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukemiseen. Samalla nuoret pystyvät hyödyntämään paikkakunnan yritysten palveluita entistä paremmin ja siten kunnan myöntämä etuus edistää myös alueen elinvoimaa.

Sotkamon kunnanjohtaja Kilpeläinen korostaa: ”Elämme maailmassa, jossa nuoret kohtaavat monia haasteita, ja me haluamme olla täällä heitä varten. Etuus on konkreettinen tapa osoittaa, että heidän hyvinvointinsa on meille ensiarvoisen tärkeää. Elinvoimaisen kunnan merkitys korostuu erityisesti nuorille, jotka osaltaan ovat rakentamassa tulevaisuuttamme. On ilahduttavaa nähdä, että nuoret käyttävät etuuttaan paikkakunnan yritysten palveluihin, mikä tukee omalta osaltaan paikallista elinvoimaa. Ja vaikka tulevaisuus veisi heitä hetkellisesti muualle opiskelemaan, haluamme vahvistaa heidän sitoutumistaan kotikuntaan, joka tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia muun muassa työssä ja vapaa-ajalla.”

Etuuden saa 16-20-vuotias sotkamolainen, joka opiskelee 2. asteen tutkintoa. Nyt toista vuotta Sotkamo on jakanut myös alle 21-vuotiaille sotkamolaisille korkeakouluopiskelijoille etuutta. ePassin kautta jaettavaa etuutta ovat nuoret voineet hakea 31.12.2023 saakka.

Kilpeläinen Mika

Kunnanjohtaja

Kunnan yleisjohtaminen ja elinkeinopolitiikka

Hanhela Heidi

Viestintäasiantuntija

Viestinnän suunnittelu, koordinointi ja kehittäminen