Uuden lukio-kirjasto rakennuksen rakentaminen edistyy -seuraa rakennushanketta kunnan verkkosivuilla ja YouTubesta

Tekninen johtaja Harri Helenius ja rakennuttajainsinööri Perttu Halonen lukio-kirjasto rakennushankkeen edustalla.

Sotkamon kunnan uusi lukio-kirjasto rakennustyömaa on käynnistynyt keväällä 2023 vanhan siipirakennuksen purkutöillä. Nyt syksyllä olemme edenneet runkorakennusvaiheeseen, ja lukion, kirjaston ja kunnan virastotalon miljöö on muuttunut rakentamishankkeen myötä. Tervetuloa seuraamaan rakennusprosessia Sotkamon verkkosivuilla ja YouTubessa.

Samoin kuin Tenetin uuden yläkoulun osalta voimme todeta myös lukio-kirjasto hankkeen edistävän kunnan elinvoimaa ja oleva merkittävä investointi Sotkamon tulevaisuuteen. Dokumentoimme rakennusprosessia valokuvin ja videoin. Kokoamme dokumentaatiota kootusti verkkosivuillemme Uusi lukio-kirjasto rakennus -sivuille. Sivun lyhyt osoite on www.sotkamo.fi/uusilukiokirjasto.

Uuden lukio-kirjasto rakennuksen pääurakoitsijana toimii Sotkamon Rakennus Oy, lämpö-, vesi- ja viemäritöiden sekä ilmanvaihtotöiden urakoitsijana LVI-Aitta Oy, sähköurakoitsijana Sähkötoimisto Murtola Oy ja automaatiourakasta vastaa TuJuCo Oy. Rakentaminen aloitettiin keväällä 2023, ja tavoitteenamme on saattaa hanke päätökseen vuoden 2024 aikana. Uusi lukio-kirjasto rakennus tulee palvelemaan paikallista yhteisöä tarjoamalla modernit ja monipuoliset tilat muun muassa opiskeluun ja kirjastopalveluiden toteuttamiseen.

Ohessa ensimmäinen uuden lukio-kirjasto rakentamishankkeen kuulumisista kertova video YouTubessa.

Lisätietoja

Perttu Halonen, rakennuttajainsinööri, perttu.halonen@sotkamo.fi, p. 0401529051