Kuvassa kirjailija Veikko Huovisen luoma hahmo Konsta Pylkkänen katselee harjumaisemissa kaukoputkella ja polttaa piippuaan mietteliään näköisenä

Huovisen Konstan lenkki on uusi mobiilikierros Hiukan harjun maisemissa – oppaana Pylkkäsen Konsta

Huovisen Konstan Lenkki -mobiilikierros on uudenlainen omatoiminen matkailutuote, joka on helposti saavutettavissa oman aikataulun mukaan. Mobiilikierroksessa yhdistyy uusi teknologia, kulttuuri sekä liikunta. Hiukan harjun maisemiin sijoitettu kierros on oiva tapa nauttia luonnosta kiireettömästi ja samalla tutustuen Konstan filosofointiin.

”Ajatus AR (augmented reality) teknologian hyödyntämisestä matkailun sisällön tuotannossa syntyi lähes kaksi vuotta sitten”, kertoo Aija Laukkanen, Sotkamon kunnan matkailuasiantuntija. ”Olin nähnyt erilaisia toteutuksia, kuinka tauluista herää henkilöt eloon ja kertomaan tarinaa, kuin maitopurkin kyljestä saadaan elokuva elämään ja jopa ostettua liput näytökseen ja kuinka matkailuesitteessä revontulet leimuaa. Halusin tuoda Sotkamoon jotain, jossa yhdistyy alueen kulttuuri ja upea luonto. Tarjouspyyntö toteutuksesta lähti usealle AR-tuottajalle ja sitä kautta selkeni myös, että Huovinen tuli ehdottomasti liittää mukaan kierrokseen”, sanoo Laukkanen.

Konsta Pylkkänen katselee kaukoputkesta. Hankelogot ja Huovisen Konstan Lenkin logot alareunassa.

”Huovisen Konstan lenkki” kutsuu nauttimaan Hiukan maisemista sekä ihmettelemään viisauden eri lajeja ja pohtimaan, mitä kummaa onkaan välikädet. Mobiilikierros toimii puhelimen sovelluskaupasta ladattavalla SALMI AR -sovelluksella. Huovisen Konstan lenkki löytyy sovelluksesta joko kirjoittamalla kierroksen nimi hakukenttään tai etsimällä hakutermillä ”Konstan lenkki” sovelluksen kierroslistauksesta. Sovelluksessa oleva kartta opastaa liikkumaan Hiukassa olevien pisteiden luo, jolloin kierroksen sisällöt tulevat katsottavaksi puhelimen näytölle. Parhaimman kokemuksen saa ottamalla korvakuulokkeet mukaan. Lenkin voi kiertää sovelluksen osoittamalla tavalla tai haluamassaan järjestyksessä.

Kierroksen toteutuksesta sekä sovelluksesta vastaa kuopiolainen matkailun digitalisoimiseen erikoistunut Salmi Platform Oy. Käsikirjoituksen on tuottanut ohjaaja Pekka Laasonen / InnoArt Oy ja videokuvauksista sekä graafisesta suunnittelusta vastasi Jere Lahti / OuWau Productions Oy. Konstan roolissa nähdään Kajaanin kaupungin teatterin näyttelijä Janne Kinnunen ja upean maskeerauksen loihti Emma Loponen. Rahoituksesta vastasi Vuokatti Destinaatio -hanke ja hankekoordinaattori Hanna Cederberg toimi mukana työryhmässä. Kierros on toteutettu yhteistyössä Huovishuoneen, Veikko Huovinen Seuran sekä Kajaanin kaupunginteatterin kanssa.

”Veikko Huovisen tekstin työstäminen oli yhtä aikaa suuri kunnia ja sydäntä raastava tehtävä. Olen ollut Huovisen suuri ihailija jo neljä vuosikymmentä ja kun tässä työssä hänen poikkeuksellisen värikästä ja runsasta tapaansa kirjoittaa oli pakko tiivistää, niin se tuntui aluksi isolta haasteelta. Lopputulokseen olen kuitenkin kovin tyytyväinen ja kuvatessamme Huovishuoneessa, koin saaneeni työllemme myös mestarin siunauksen. Rohkenin jopa kirjoittaa hieman omaakin tekstiä Konstan suuhun ja toivon, ettei se sieltä pomppaa kuulijansa korvaan surkeana kopiona. Tämä työ oli suuri ilo, kunnia ja yksi urani kohokohdista. Kiitos työn tilaajalle ja todella ammattitaitoiselle työryhmälle”, kertoo Pekka Laasonen.

Huovisen Konstan Lenkki on sijoitettu Hiukan harjun polveilevaan maastoon. Reitti on muutamaa kohtaa lukuun ottamatta helppokulkuinen harjun korkeuserojen vuoksi. Parhaimman elämyksen reitistä ja sovelluksesta saa käyttämällä korvakuulokkeita.

Käyttöohjeet:

1. Lataa ilmainen SALMI AR -sovellus sovelluskaupasta (Google Play tai iOS App Store). SALMI AR -sovellus toimii parhaiten uusimmilla mobiililaitteilla.

2. Avaa SALMI AR -sovellus ja kirjoita hakukenttään ”Huovisen Konstan Lenkki”. Avaa paketti klikkaamalla paketin kuvaa.

3. Lataa paketti klikkaamalla Lataa -painiketta.

4. Kun lataus on ohi, klikkaa ”Aloita kierros” -painiketta

5. SALMI AR -sovelluksessa oleva kartta opastaa kulkemaan reitin suunnitellussa järjestyksessä. Halutessaan lenkin sisällöt voi kuunnella ja katsoa haluamassaan järjestyksessä.

6. SALMI AR -sovelluksen karttaan merkityt numerot ovat pisteitä, joissa sisällöt tulevat. Sovellus opastaa kulkemaan, jotta sisällöt tulevat katsottavaksi.

7. Nauti Konstan Lenkistä.

Kartta, joka näyttää Huovisen Konstan lenkin.

Reitin lähtöpaikka: Hiukan uimaranta, Tervatie 1, 88600 Sotkamo
Reitin pituus: 2,5 km
Kesto: 45 min

Ajankohtaista

Ihanan lämpimät Vuokatti-pipot nyt myynnissä

Sotkamon kunnassa sijaitseva Vuokatin matkailualue on Suomen monipuolisin, koko vuoden aktiivisesti toimiva keskus, joka t…

Onnea vastavalmistuneille Sotkamon uusille matkailuoppaille!

Sotkamon kansalaisopistossa järjestettiin Matkailuoppaan peruskurssi 09.10.2021–27.5.2022. Kurssin opetussuunnitelma laadi…

100 syytä matkailla Suomessa -kampanja kokoaa 120 kohdetta eri puolilta kotimaata – myös Sotkamo mukana

Enemmistö suomalaisista aikoo matkailla kotimaassa tänäkin kesänä, selviää tuoreesta kyselytutkimuksesta. Kotimaanmatkailu…