Löytöeläimet

Jos kadotat lemmikkisi tai löydät eksyneen kotieläimen, voit ottaa yhteyttä oman alueesi löytöeläintarhaan. Myös poliisi ilmoittaa tietoonsa tulleet löytöeläimet tarhoille. Löytöeläintarhan pitäjä käy myös tarvittaessa hakemassa irrallaan tavatun lemmikin, kun siitä hänelle ilmoitetaan.

Löytöeläintarhojen yhteystiedot

Juliuksen eläinhotelli

Oikarinen Anne P: 045 130 8049  anne.juliuksen@gmail.com

Sokajärventie 11, 87100 Kajaani

Pieneläinhoitola Kiantime´s

Kilponen Anu P: 040 538 2428  anu@kilponen.eu

Juonnontie 326, 88900 Kuhmo

Manninen Heikki P: 040 678 3344 manniheikki@gmail.com

Miilutie 6, 89600 Suomussalmi

Eläinsuojelulaki velvoittaa hoitamaan lemmikkejä tarhalla 15 vrk, ja jos omistajaa ei tuona aikana löydy, pyritään lemmikille etsimään uusi koti tai se lopetetaan. Omistaja vastaa kadonneen lemmikin hoitokustannuksista.

Luonnoneläimet

Sairaat, loukkaantuneet ja kuolleet luonnoneläimet

Sairasta, vahingoittunutta tai muuten avuttomassa tilassa olevaa luonnonvaraista eläintä on pyrittävä auttamaan. Yleinen vastuu loukkaantuneiden eläinten auttamisesta on säädetty eläinsuojelulaissa. Lisäksi luonnonsuojelulaki velvoittaa loukkaantuneiden rauhoitettujen, ja metsästyslaki riistaeläinten ja rauhoittamattomien eläinten auttamiseen. Loukkaantuneen eläimen kärsimyksiä ei saa pidentää. Jos eläin on sellaisessa tilassa, että sen hengissä pitäminen on ilmeistä julmuutta sitä kohtaan, on se eläinsuojelulain mukaan lopetettava tai on huolehdittava siitä, että se lopetetaan.