Maisemassa Vuokatinvaarat, metsää sekä autotie.

Työllisyyspalvelut

Sotkamon kunta suunnittelee ja toteuttaa työnhakija- ja työnantajalähtöistä työllisyydenhoitoa yhdessä laajan toimijaverkoston kanssa. Verkostossa ovat mukana mm. työnantajat, oppilaitokset, Kainuun TE-toimisto, työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP), Kainuun hyvinvointialue, Kela, yhdistykset sekä ESR –hankkeet.

Työvoimapalvelut siirtyvät kuntien järjestämisvastuulle 1.1.2025

TE-palvelut siirtyvät kunnille 1.1.2025. Eduskunta hyväksyi 1.3.2023 hallituksen esityksen julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden järjestämisvastuun siirtämisestä kunnille.

Kuntien vastuulle siirtyvillä TE-palveluilla halutaan edistää työllisyyttä, osaavan työvoiman saatavuutta ja yritysten kasvua entistä vaikuttavammin. Kun työllisyyspalvelut, kunnan koulutuspalvelut sekä elinkeinopalvelut ovat saman järjestäjän vastuulla, ne tukevat tavoitetta nopeammasta työllistymisestä.

TE-palvelujen siirto kuntiin tuo palvelut lähemmäksi asiakkaita. Omassa kunnassa tunnetaan hyvin asukkaat ja paikallinen elinkeinoelämä. Työnhakija- ja työnantaja-asiakkaille voidaan räätälöidä yksilöllisiä, paikallisiin tarpeisiin sopivia palveluja. Kuntien paikallistuntemuksen ansiosta työn ja tekijöiden kohtaamista voidaan monin eri tavoin tehostaa.

Pöllyvaaran soramontun reunalta avautuva järvimaisema

TE-palvelut siirtyvät kunnille 1.1.2025

Omassa kunnassa tunnetaan hyvin asukkaat ja paikallinen elinkeinoelämä. Kuntien paikallistuntemuksen ansiosta työn ja tekijöiden kohtaamista voidaan monin eri tavoin tehostaa.

Yhteystiedot

Työllisyyspalveluiden toimisto sijaitsee Sotkamon kunnanvirastolla osoitteessa Markkinatie 1, Sotkamo. Työllisyyspalveluiden asiakaspalvelu vain ajanvarauksella.

 

Työllisyyspalvelumme auttaa

  • vieraskielisiä työnhakijoita ja
  • työnantajia, jotka työllistävät vieraskielisiä työnhakijoita.

Oma vieraskielisten ohjaajamme toimii linkkinä työnantajan ja työtekijän välillä, ja mahdollistaa työllistämiseen liittyvät keskustelut, vaikka yhteistä kieltä ei työnantajan ja työntekijän välillä vielä olisikaan.

Työllisyyspalveluiden asiakaspalvelu vain ajanvarauksella.

Kainuun työllisyyden kuntakokeilun Sotkamon toimisto sijaitsee Sotkamon kunnan virasytotalolla osoitteessa Markkinatie 1. Asiakaspalvelu vain ajanvarauksella.

Toimintakeskus sijaitsee osoitteessa Ratatie 8 A Sotkamon Hirvenniemellä.

Sotkamon kunnan työllisyysohjelma 2022-2025

Ajankohtaista

Kuulumisia Opinnollistamisella osaamista Kainuuseen OK-hankkeesta

Opinnollistamisella osaamista Kainuuseen OK-hankkeen tärkeimpänä tavoitteena on edistää työnhakijoiden työllistymistä opin…

TE-palvelut tiedottaa: Uusi asiakaspalvelumalli tulee voimaan 2.5.2022

Työnhaun käytännöt muuttuvat 2.5.2022.

Kainuun työllisyyden kuntakokeilun tulokset lupaavia

Työllisyyden kuntakokeilut aloitettiin tasan vuosi sitten maaliskuussa 2021. Valtakunnallisesti mediassa on nostettu esill…

Opinnollistamisella osaamista Kainuuseen -hanke edistää työllisyyttä koko maakunnassa

Kainuussa on alkanut hanke, jossa edistetään työttömien työnhakijoiden ja työmarkkinoilla heikommassa asemassa olevien työ…