Musiikki

Kirjaston musiikkiosasto sijaitsee alakerrassa lasten- ja nuortenosaston vieressä. Musiikkiosastolta voi lainata:
– äänitteitä (CD-levyjä, LP-levyjä, kasetteja)
– nuotteja ja partituureja
– musiikkikirjoja

Musiikkiosastolla on myös paikka musiikin kuuntelua varten. Kirjastoon tilatut musiikkilehdet löytyvät lehtisalista.

Naxos Music Library
Verkkomusiikkipalvelu Naxos Music Library on kuunneltavissa Sotkamon kirjaston ja muiden Kainuun yleisten kirjastojen kotisivujen kautta. Palvelu toimii myös kotikoneella. Naxos Music Library on taidemusiikkiin erikoistunut mutta myös kansanmusiikkia ja jazzia tarjoava verkkomusiikkipalvelu, jossa musiikki on streaming –muodossa eli sitä ei voi kopioida.

Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla. Kainuun kirjastoilla on käytössä viisi lisenssiä eli yhtä aikaa voi kuunnella viisi henkilöä. Kuunteluaika on tunti. Kun kuuntelu lopetetaan, palvelusta kirjaudutaan ulos, jotta seuraava kuuntelija pääsee kirjautumaan.
Palvelussa on tällä hetkellä yli 100 000 levyä ja uusia tulee viikoittain. Kokoelmassa on Naxoksen lisäksi myös muiden tunnettujen levymerkkien kuten Chandos, Nimbus ja Bis tuotantoa. Musiikin lisäksi sieltä löytyy oopperalibrettoja, musiikin historiaa ja tietoa säveltäjistä.

Naxos Music Library on tarkoitettu kaikille musiikista kiinnostuneille, erityisesti sen käytöstä hyötyvät musiikinopiskelijat ja -opettajat.

Ohje käyttöä varten. Ohje mobiilikäyttöä varten.