Perusopetuksen hankkeet

Opetushallitus (OPH) ja Opetus- ja Kulttuuriministeriö (OKM) rahoittavat suurimman osan perusopetuksen hankkeista.


Kerhotoiminnan kehittäminen

Koulun kerhotoiminta tukee koulun toimintakulttuurin ja yhteisöllisen oppilashuollon kehittämistä sekä syrjäytymisen ehkäisemistä. Kerhotoiminta vahvistaa oppilaiden osallisuutta ja vaikutusmahdollisuuksia terveellisen ja turvallisen arjen valinnoissa. Hankkeen rahoittaa Opetushallitus.

 

Esi- ja perusopetuksen tasa-arvoa edistävät toimenpiteet

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt valtion erityisavustusta esi- ja perusopetuksen tasa-arvoa edistäviin toimenpiteisiin, erityisopetuksen laadun kehittämiseen, siihen liittyvään koulunkäyntiavustajien palkkaamiseen ja opetusryhmäkoon pienentämiseen.

 

Liikkuva koulu -ohjelma

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Sotkamon kunnalle valtionavustusta Liikkuva koulu -hankkeeseen. Liikkuvan koulun tavoitteena on aktiivinen ja viihtyisä koulupäivä. Pyrkimyksenä on, että jokainen peruskoululainen liikkuu vähintään tunnin päivässä. Jokainen koulu voi toteuttaa liikkuvaa koulupäivää omalla tavallaan. Toteutuksessa keskeistä on oppilaiden osallisuus, oppimisen edistäminen sekä liikkumisen lisääminen ja istumisen vähentäminen.