Tietokone, kännykkä ja aurinkolasit pöydällä. Kuvituskuva.

Palvelut yrityksille

Tervetuloa Sotkamon kunnan yrityspalveluiden pariin! Haluatko olla yritykselläsi mukana luomassa uutta menestystarinaa? Olitpa sitten vasta aloittamassa yritystoimintaa tai haluat kehittää jo olemassa olevaa liiketoimintaasi, me olemme täällä auttaaksemme. Sotkamon kunnan yritysasiantuntija on valmiina tukemaan sinua kaikissa vaiheissa. Yhdessä voimme ottaa rohkeita askelia kohti menestystä!

Sotkamossa on draivia!

Sotkamo on Suomen viidenneksi vilkkain matkailukohde, ja täällä matkailu kukoistaa ympäri vuoden. Heinäkuu nousee vuoden toiseksi vilkkaimmaksi matkailukuukaudeksi, ja alueella on käynnissä sekä tulossa uusia investointeja, jotka lupaavat positiivista kasvua.

Sotkamossa kertyy vuosittain yli 700 000 matkailijoiden yöpymisvuorokautta, jotka tuovat elinvoimaa alueelle!

Kunnan alueella toimii kolme kaivosta ja tuhansia työntekijöitä – Sotkamossa kaivostoiminta kukoistaa, ja se tarjoaa mahdollisuuksia myös alihankintayrityksille. Kaivosteollisuuteen erikoistuneita yrityksiä toivotaan alueelle tervetulleeksi.

Kunnan alueelle sijoittumisen mahdollistamiseksi Sotkamo tarjoaa edullisia teollisuustontteja Sotkamon keskustan ja Vuokatin välissä sijaitsevalle alueelle, jossa on kattava infrastruktuuri, kuten vesi- ja viemäriliittymät sekä asfaltoitu katuverkosto.

Hyvä maantie- ja rataverkko mahdollistavat tehokkaat kuljetukset kaikkiin suuntiin. Sotkamossa sijaitsee myös Suomen kolmanneksi suurin puutavaraterminaali, joka on yhteydessä raideverkkoon.

Maa- ja metsätalous sekä marjanjalostus ponnistavat alueen luontaisista toimintaedellytyksistä. Ympäröivä luonto ja fasiliteetit mahdollistavat myös monipuoliset liikunnan harrastus-, harjoittelu- ja huippu-urheilutoiminnot.

Palvelu kattaa yritystoiminnan kaikki vaiheet

Olipa kyseessä uuden yrityksen perustaminen, olemassa olevan liiketoiminnan kehittäminen, omistajanvaihdokset, ETENIJÄ – yrityspalveluseteli, vapaat toimitilat ja yritystontit, apu rekrytointiin tai yritystuen tarve, Sotkamon kunnan yrityspalvelut kattaa kaikki yritystoiminnan vaiheet. Tavoitteenamme on auttaa sinua menestymään Sotkamossa. Ota yhteyttä ja aloitetaan yhteinen matka kohti menestystä!

Ota yhteyttä

Kilpeläinen Mika

Kunnanjohtaja

Kunnan yleisjohtaminen ja elinkeinopolitiikka