Kainuun kuntien välisen joukkoliikenteen talvikausi alkaa 10.8.2023

Bussipysäkki elokuun maisemassa.

Talviaikataulut astuvat voimaan Kainuun kuntien välisessä joukkoliikenteessä 10.8.2023. Kaikki kesäkauden vuorot ajetaan myös talvikaudella, mutta vuorojen määrä arkipäivinä lisääntyy kesäkauteen verrattuna. Talviaikataulut ovat voimassa 2.6.2024 asti.

Kainuun kuntien välisen joukkoliikenteen runkona ovat työmatkustajia ja toisen asteen opiskelijoita palvelevat vuorot Kuhmon, Puolangan ja Suomussalmen suunnista Kajaaniin. Työmatkaliikennettä järjestetään myös Kajaanista Paltamoon ja Sotkamoon. Säännöllisesti matkustaville tarjolla on edullisia kausi- ja sarjalippuja. Useimmilla vuoroilla on vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen Kajaanin rautatieasemalla. Lisäksi Kuhmon ja Nurmeksen välisillä vuoroilla on vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen Nurmeksen rautatieasemalla.

Alla on lueteltu Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen järjestämä liikenne pääsuunnittain talvikaudella sekä liikenteeseen tehdyt keskeiset muutokset.

Kuhmo–Sotkamo–Kajaani

Kuhmon ja Kajaanin välillä ajetaan arkipäivisin 6–8, lauantaisin yksi ja sunnuntaisin kaksi vuoroa kumpaankin suuntaan. Sotkamon ja Kajaanin välillä vuoroja on arkipäivisin 13, lauantaisin kaksi ja sunnuntaisin kaksi kumpaankin suuntaan. Talvikaudella lähes kaikki Kuhmon ja Sotkamon väliset vuorot ajavat Ontojoen kautta. Sumsan kautta ajetaan ainoastaan Kuhmosta klo 7.15 maanantaista perjantaihin lähtevä vuoro.

Lipputuotteet ja aikataulut

Lipputuotteita linja-autovuoroihin myydään linja-autoissa käteisellä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Lisäksi kertalippuja on saatavilla reiteille Kuusamo–Suomussalmi–Kajaani ja Puolanka–Paltamo–Kajaani verkosta Matkahuollon aikatauluhausta sekä Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta.

Työmatkustajien ja muiden säännöllisesti matkustavien kannattaa hankkia Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sarjalippu, jolla matkustaminen on kertalippua edullisempaa. Lisäksi mobiilisovelluksesta on saatavilla eri yhteysväleille kausilippuja, joilla voi matkustaa 30 vuorokauden aikana rajoittamattomasti.

Vuorojen aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä Google Mapsista. Aikatauluja on saatavilla myös linja-autoista.

Yhteyshenkilöt

Asiakaspalautteet: Liikenteen asiakaspalvelu, www.palautevayla.fi/aspa tai 0295 020 600.
Median yhteydenotot: joukkoliikenneasiantuntija Johannes Miesmaa, johannes.miesmaa@ely-keskus.fi, 0295 038 000.