Kainuussa voimassa 20 henkilön kokoontumisrajoitus – Kainuun sote ja Sotkamon kunta ohjeistaa lomakauden korona-turvallisuudesta

Kainuu on koronaepidemian perustasolla ja tilanne on rauhallinen, mutta laaja yleisvaarallisen tartuntataudin leviämisen riski on edelleen olemassa. Sotkamon koronatilanne on hallinnassa. Yhteistyössä Kainuun soten kanssa on toteutettu tarvittavat toimenpiteet. Soten tartunnanjäljitys on tehnyt laajaa ja tehokasta työtä kontaktoidessaan mahdollisia joukkoaltistuneita Terrafamen ja Tenetin koulun tapauksiin liittyen.
Epidemiatilanne Etelä-Suomessa ja Kainuun lähialueilla on merkittävästi heikompi, jonka vuoksi edelleen on syytä yleiseen varovaisuuteen. Erityisesti juhlapyhien ja matkailusesongin aikana on noudatettava annettuja ohjeita, suosituksia ja määräyksiä.

Tenetin koulun koronatapauksessa yksi jatkotartunta

Sotkamon Tenetin koulun oppilaalla 16.12. todettuun koronavirustartuntaan on tiedossa yksi koulun ulkopuolinen tartunta. Karanteeniin on määrätty n. 50 henkilöä. Tenetin koulu on varotoimena siirtynyt etäopetukseen lukukauden kahden viimeisen päivän ajaksi, jonka jälkeen oppilaat siirtyvät joululomalle.

Sotkamon Tenetin koululla todettu koronavirustartunta

Sotkamon Vuokatissa sijaitsevan Tenetin koulun oppilaalla on todettu 16.12. koronavirustartunta, jolle on mahdollisesti altistunut kymmeniä oppilaita sekä useita koulun opettajia. Karanteeniin asetetaan sairastuneen perheen lisäksi hänen kanssaan pienryhmäopetuksessa tai muuten lähikontaktissa olleet henkilöt.

Terrafamen teollisuusalueella Sotkamossa on todettu koronatartunta ja laajoja altistumisia

Sotkamossa sijaitsevan Terrafamen teollisuusalueen ulkopaikkakuntalaisella työntekijällä on 15.12. todettu koronavirustartunta, jolle on mahdollisesti altistunut useita kymmeniä henkilöitä.
Henkilö on ollut todennäköisesti tartuttava 8.12. alkaen. Koska tapaukseen liittyy laaja tartuntaketjujen riski, Kainuun sote ja Terrafame käynnistävät yhteistyössä altistuneiden kartoittamisen ja testaamisen.