Ei todettuja jatkotartuntoja Sotkamossa

Koronatilanne Kainuussa on säilynyt rauhallisena ja perustasolla.
Viime viikon lopulla uutisoidussa Sotkamon alueen ravintola-altistumisissa ei toistaiseksi ole todettu jatkotartuntoja. Tapauksessa ulkopaikkakuntalainen henkilö oli viettänyt itsenäisyyspäivän viikonloppua Vuokatin ja Sotkamon alueella. Useissa ravintoloissa oireettomana ja tietämättään koronaan sairastunut altisti kymmeniä muita tartunnalle.

Jatkotiedote klo 18.00 Laaja korona-altistuminen Sotkamon ja Vuokatin alueella itsenäisyyspäiväviikonloppuna – mahdollisesti altistuneita pyydetään hakeutumaan testiin matalalla kynnyksellä

Vuokatissa itsenäisyyspäiväviikonloppua viettäneellä oululaisella henkilöllä on todettu koronavirusinfektio, jolle on mahdollisesti altistunut useita kymmeniä henkilöitä. Perjantain 11.12. klo 18 tilannetietojen mukaan Kainuussa on asetettu karanteeniin 18 henkilöä, lähinnä Sotkamon alueella.

Sotkamon kunta tiukentaa suosituksiaan koronavirusepidemian laajentumisen ehkäisemiseksi

Kainuu on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa. Viimeisen viikon aikana tartuntoja on todettu 25, joista Kajaanissa 17, Puolangalla 5, Suomussalmella, Kuhmossa ja Sotkamossa kussakin 1. Tartunnoista pystytään edelleen jäljittämään yli 80 %, joka auttaa hidastamaan jatkotartuntoja merkittävästi. Kehityssuunta yksittäisten tartuntaryppäiden lisääntymisessä on kuitenkin huolestuttava. Sosiaali- ja terveysministeriö suosittaa, että kiihtymisvaiheessa olevien alueiden tulisi etupainotteisesti ottaa käyttöön tiukempia toimia.