Tiedote harrastajateatterinäytelmää koskien

Olemme saaneet yhteydenottoja harrastajateatterinäytelmään liittyen. Näytelmän tarkoitus ei ollut olla rasistinen, mutta on tullut ilmi, että esityksen toteutus ei kaikilta osin ole ollut sopivaa. Näytelmästä poistetaan sopimattomat toteutuskeinot ennen esittämistä. Sotkamon kunta ja kansalaisopisto pahoittelevat tilannetta ja vakuuttavat, ettei tilanne tule toistumaan.

Lukion ja kirjaston hankesuunnittelusta

Lukion ja kirjaston hankesuunnittelu on edennyt aikataulun mukaisesti. Varsinaisen hankesuunnittelutyöryhmän lisäksi määritellyt alatyöryhmät ovat tahoillaan työstäneet hankesuunnitelmaa eteenpäin. Tavoitteena on…

Sotkamo ja Kajaanin seutukunta kärkisijoilla vuoden 2020 Suomen matkailualueiden vertailussa

Suomen matkailualan liitto SMAL, Visit Finland sekä TAK Research ovat jo kolmatta kertaa vertailleet eri kuntia, seutukuntia sekä maakuntia keskenään. Vuoden matkailualueiden palkitsemisella on haluttu kiinnittää huomiota asioihin, joiden kehittämisen tulisi olla matkailualueiden tavoitteena. Vuoden matkailualue 2020 on Itä-Lappi. Toiseksi tuli Kajaanin seutukunta ja kolmanneksi Sotkamo.

Sotkamo selvittää keinoja ja menetelmiä lasten ja nuorten sekä perheiden hyvinvoinnin lisäämiseksi

Sotkamon kunta on käynnistänyt vuoden 2021 alussa esiselvitystyön tutkiakseen laajemmin lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia. Esiselvitystyö tarkastelee alueen toimijoiden, kuten koulujen, varhaiskasvatuksen, nuorisotyön ja lapsiperheille suunnattujen sosiaali- ja terveyspalveluiden näkemyksiä palvelujärjestelmän toimivuudesta, tarpeista ja hyvinvointiin liittyvistä huolista.