Kainuu: Kainuun uudeksi valmistelujohtajaksi Tiina Veijola

Kainuun sote- ja maakuntauudistuksen väliaikainen valmistelutoimielin (VATE) päätti valita määräaikaiseksi valmistelujohtajaksi ajalle 1.1.2019 – 31.3.2019 Kainuun TE-toimiston johtajan Tiina Veijolan. Nykyinen valmistelujohtaja Jaana Korhonen aloittaa vuoden 2019 alussa Kainuun ELY-keskuksen ylijohtajana.

Kainuu: Kainuun valmistelu etenee nykymallilla

26.11.2018 kokoontunut Kainuun sote- ja maakuntauudistuksen väliaikainen valmistelutoimielin (VATE) päätti, että uudistuksen valmistelu jatkuu 31.3.2019 saakka nykyisellä mallilla. Valtioneuvosto on antanut eduskunnalle esityksen valtion talousarvioksi, johon sisältyy uudistuksen valmisteluun yhteensä koko valtakuntaan 211 miljoonan euron määräraha, joka on käytettävissä sen jälkeen kun eduskunta on hyväksynyt ensi vuoden talousarvion.

Muutoksia vaihtoyhteyksissä Kajaanin rautatieasemalla 9.12.2018 alkaen

Junien aikataulumuutosten seurauksena vaihtoyhteydet Kajaanin rautatieasemalla muuttuvat 9.12.2018 alkaen. Kajaanista Ouluun lähtee juna jatkossa jo klo 14.30, ja vaihtoyhteys Kuhmon ja Sotkamon suunnista kyseiselle junalle säilyy vain sunnuntaisin ja tiettyinä pyhäpäivinä. Maanantaista lauantaihin vaihtoyhteys ei säily.

Kainuu: Kuntoon oikeilla palveluilla (Kopakka) -pilotti alkaa keväällä Kainuussa

Osana valmistautumista maakunta- ja sote-uudistukseen työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) julkisti valtakunnallisesti kasvupalvelupilottien haun. Kainuussa päätettiin suunnitella kasvupalvelupilottia, jossa kehitetään paljon palveluja käyttävien ja tarvitsevien palveluja ja tuetaan haasteellisessa työllistymistilanteessa olevien työllistymistä. Kainuun kasvupalvelupilotti sai nimekseen Kopakka: kuntoon oikeilla palveluilla koko Kainuussa.

Kainuu: Pohjoisen maakunnat selvittävät sote-peruspalveluiden markkinatilanteen

Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Lapin ja Kainuun maakuntien sote-valmisteluorganisaatiot tekevät yhdessä alueen yksityisten sosiaali- ja terveydenhuollon peruspalveluiden markkinaselvityksen. Selvitys kokoaa tietoa erityisesti valinnanvapauden piiriin tulevien yksityisten sote-peruspalveluiden nykytilasta ja markkinoiden kehityksestä tulevaisuudessa. Kartoitus on osa maakuntien sote-uudistuksen valmistelua.