Aurinkoinen metsä, jossa kaatunut puunrunko etualalla. Puunrungolla istuu kymmenen metsäretkellä olevaa lasta selin, heillä on päällään keltaiset turvaliivit ja päässä värikkäitä pipoja ja lippiksiä.

Varhaiskasvatuksen Varda -tietovarannon kansalaisnäkymä lapsen huoltajalle

Lapsen huoltaja voi tarkistaa Varda -tietovarantoon tallennetut lapsen tiedot Vardan kansalaisnäkymän kautta

Varhaiskasvatuksessa olevien lasten hoitopaikka- ja maksutiedot tallennetaan tilastointia ja viranomaistoimintaa varten Opetushallituksen Varda -tietovarantoon. Lapsen huoltajalla on mahdollisuus tarkistaa lapsesta tallennetut tiedot sekä omat huoltaja- ja maksutietonsa Varda -kansalaisnäkymän kautta. Tietosisältö on sama kuin huoltajalle varhaiskasvatuksesta lähetetyssä lapsen sijoitus- ja maksupäätöksessä. Vardassa oleva varhaiskasvatussuhteen päättymispäivä voi poiketa päätöksen päivämäärästä, mikäli se on muuttunut päätöksen tekemisen jälkeen, koska tietoihin tallennetaan todellinen varhaiskasvatussuhteen päättymispäivä.

Vardan kansalaisnäkymään kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella osoitteesta https://opintopolku.fi/oma-opintopolku/

Palvelun käyttöohjeet

Mikäli sähköinen asiointi ei onnistu, Vardaan tallennettuja tietoja voi pyytää lomakkeella, joka löytyy Vardan tietosuojaseloste -sivulta.

Lisätietoja saa Sotkamon varhaiskasvatuksen toimistosta tai sähköpostilla varhaiskasvatus@sotkamo.fi