E-aineistot

Kirjaston e-kirjakokoelma

Ellibs-kirjasto

Ellibs-kirjastoon kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla. Palvelua voi käyttää älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Lainattuja e-kirjoja voi lukea suoraan selaimessa, ne voi ladata omalle laitteelle lukuohjelmaan tai käyttää Ellibsin omaa mobiilisovellusta. Lisätietoa Ellibs-sovelluksesta.

Kirjat voivat olla lainassa vain yhdellä asiakkaalla kerrallaan, mutta lainassa oleva kirja on mahdollista varata. E-kirja ei voi olla myöhässä, sillä laina palautuu automaattisesti eräpäivänä. Lainan voi halutessaan palauttaa aiemminkin. Jokaisella käyttäjällä on oma e-kirjahylly, jossa on näkyvissä nykyiset lainat ja lainahistoria. Yksittäisellä käyttäjällä voi olla samanaikaisesti 5 e-kirjalainaa.

Ellibs-kirjastossa on myös e-äänikirjoja. Ellibsin äänikirjoja voi kuunnella suoraan selaimessa, jolloin erillistä kuunteluohjelmaa ei tarvita. Käytössä on kuitenkin oltava jatkuva verkkoyhteys. E-äänikirjojen lainaaminen tapahtuu samalla tavalla kuin e-kirjojenkin. Ellibs-sovelluksessa on äänikirjasoitin, jolla äänikirjoja voi kuunnella suoratoistona tai omalle laitteelle lataamalla.

Lisää ohjeita löytyy Ellibs-kirjaston etusivun kohdasta Ohjeet tai voit kysyä neuvoa kirjastokäyntisi yhteydessä.

ePress

Sähköinen sanomalehtipalvelu ePress tarjoaa käyttäjilleen valikoiman kotimaisia paikallis- ja maakuntalehtiä luettavaksi heti niiden ilmestyttyä painosta. Lehdet ovat digitaalisina näköisversioina. Valikoimaan kuuluvat mm. Etelä-Suomen Sanomat, Kuhmolainen, Sotkamo-lehti, Tervareitti ja Turun Sanomat.

ePress toimii kirjaston Internet-koneilta.

Naxos Music Library

Verkkomusiikkipalvelu Naxos Music Library on kuunneltavissa Sotkamon kirjaston ja muiden Kainuun yleisten kirjastojen kotisivujen kautta. Palvelu toimii myös kotikoneella. Naxos Music Library on taidemusiikkiin erikoistunut mutta myös kansanmusiikkia ja jazzia tarjoava verkkomusiikkipalvelu, jossa musiikki on streaming –muodossa eli sitä ei voi kopioida.

Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla. Kainuun kirjastoilla on käytössä viisi lisenssiä eli yhtä aikaa voi kuunnella viisi henkilöä. Kun kuuntelu lopetetaan, palvelusta kirjaudutaan ulos, jotta seuraava kuuntelija pääsee kirjautumaan. Kokoelmassa on Naxoksen lisäksi myös muiden tunnettujen levymerkkien kuten Chandos, Nimbus ja Bis tuotantoa. Musiikin lisäksi sieltä löytyy oopperalibrettoja, musiikin historiaa ja tietoa säveltäjistä.

Naxos Music Library on tarkoitettu kaikille musiikista kiinnostuneille, erityisesti sen käytöstä hyötyvät musiikinopiskelijat ja -opettajat.

Ohje käyttöä varten.
Ohje mobiilikäyttöä varten.