Kirjaston asiakaskoneet.

Kirjastossa käytettävissä olevat laitteet ja WLAN

Internet

Kirjastossa on viisi Internet-tietokonetta asiakkaiden  käyttöön. Tietokoneelle kirjautumiseen tarvitset kirjastokorttisi numeron ja korttiin liitetyn PIN-koodin. Mikäli sinulla ei ole kirjastokorttia, voit kirjautua tietokoneelle väliaikaisella tunnuksella, jonka saat kirjaston asiakaspalvelusta sen ollessa auki klo 12 eteenpäin.

Neljää koneista voi käyttää ilman ajanvarausta puoli tuntia ja näiltä koneilta on tulostusmahdollisuus. Tulosteet on mahdollista saada A4- tai A3-koossa.

Yhtä konetta voi käyttää tunnin ajan ja sen voi varata etukäteen. Tältäkin koneelta on tulostusmahdollisuus (A4, mustavalkoinen).

Tulostaminen on maksullista.
Kirjaston maksut

Tunnin koneen ajanvaraus numerosta 044 750 2404.

WLAN

Kirjaston tiloissa voi käyttää langatonta lähiverkkoa (WLAN). Sotkamon kirjasto ei vastaa verkon toimivuudesta tai tietoturvasta asiakkaiden laitteilla.

Skanneri

Internet-koneen yhteydessä on skanneri, jolla voi skannata mm. kuvia, dioja ja asiakirjoja. Skannatut asiakirjat tallentuvat asiakkaan omalle USB-muistitikulle. Skannerin käyttö on maksutonta.

Mikrofilmin- ja mikrokortinlukulaite

Kirjastossa on mikrofilmin- ja mikrokortinlukulaite, jolta on mahdollista tulostaa. Lisäksi skannattuja asiakirjoja voi tallentaa USB-muistitikulle. Tarvittaessa laitteelle voi varata ajan etukäteen.

Tulostaminen on maksullista.
Kirjaston maksut

Digitointilaite

Digitointilaitteen avulla voi muuntaa omat kopiosuojaamattomat vhs-kasettinsa dvd-muotoon. Muuntamiseen tulee varata omat dvd-levyt sekä riittävästi aikaa, koska muuntaminen vie yhtä kauan kuin nauhoitteen kesto. Kirjastolla on käytettävissä myös VHS-C/VHS -adapteri. Digitointilaite ja sen ajanvaraus on musiikkiosastolla.

Kopiokone

Kirjastossa on kopiokone asiakkaiden käytettävissä asiakaspalveluaikoina klo 12 eteenpäin. Kopioiminen on maksullista.
Kirjaston maksut

Musiikinkuuntelu

Kirjastossa on äänitteiden kuuntelumahdollisuus.